Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/02/2000

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ

Κινητοποιήσεις τωνεργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝΔήλωση του βουλευτή του ΣΥΝ Ευ.Αποστόλου

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΝ Β. Αποστόλου, ο οποίος συμμετέχει ενεργά σε αυτές, τόνισε:

"Μετά την αθέτηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Βενιζέλος, την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΑΓΝ αναγκάζονται σήμερα να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης είχε δεσμευθεί ότι θα καταβληθούν στους εργαζομένους δύο μισθοί και 300.000 δρχ στον καθένα από τον ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα ότι θα παγώσει για έναν μήνα η πτωχευτική διαδικασία.

Χτες σε συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης τους δηλώθηκε ότι για να πάρουν τις 300.000 δρχ. πρέπει να συμφωνήσουν με την πτώχευση.

Από την άλλη πλευρά ο σύνδικος της πτώχευσης έχει ξεκινήσει διαδικασίες που οδηγούν στην πλήρη αποδιάρθρωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, και σε ποσοστό ανεργίας 100%.

Αντί για εκπλήρωση των αιτημάτων των εργαζομένων, η κυβέρνηση προχωρά σε συλλήψεις συνδικαλιστών.

Ο ΣΥΝ απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Καταδικάζει τις συλλήψεις και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή των συλληφθέντων".

To Γραφείο Τύπου