Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/09/2012

Είμαστε υπερήφανοι για τους φίλους μας στην Ευρώπη

Του Στέλιου Παππά

Σε σχέση με την προπαγανδιστική επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά με το επιχείρημα ότι δεν μας μιλάει κανένας στην Ευρώπη, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.

Οι κύριοι αυτοί δεν είναι η Ευρώπη, αλλά ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για συντηρητικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει εργολαβικά να διεκπεραιώσουν το πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο της γενικευμένης εσωτερικής υποτίμησης για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πρακτική τους κατά γράφεται συστηματική παραβίαση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Η δυσκολία τους να μας συναντήσουν αποτελεί αδυναμία να μας αντιμετωπίσουν και να μας κοιτάξουν στα μάτια.

Η συνθήκη για το «ευρώ», την οποία προώθησαν και στηρίζουν, αποτελεί επίσης μια κραυγαλέα καταστρατήγηση της δημοκρατίας και διευρύνει το ήδη μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα βρίσκεται σε αμφισβήτηση η νεοφιλελεύθερη - μονεταριστική πολιτική στην οποία ηγείται η κ. Μέρκελ ο δε συνέταιρος της κ. Σαρκοζί αποκαθηλώθηκε από τον γαλλικό λαό. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με την κ. Μέρκελ στις προσεχείς γερμανικές εκλογές.

Στόχος μας είναι η συνολική μετακίνηση του πολιτικού φάσματος σε Ελλάδα και Ευρώπη προς τα Αριστερά. Κάτι που φαίνεται ότι συντελείται ήδη και είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού.

Οι δικοί μας σύμμαχοι και συνομιλητές στην Ευρώπη είναι οι λαοί που βρίσκονται στους δρόμους είναι το κίνημα «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι η Ευρωπαϊκή Αριστερά και το ΚΕΑ. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα μόνο αυτοί συμπαραστάθηκαν στον ελληνικό λαό και συγκρούστηκαν με τους φίλους των κ.κ. Σαμαρά, Παπανδρέου και Βενιζέλου μέσα και έξω από τα κοινοβούλια των χωρών τους. Το σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες" ακούστηκε από τους δικούς μας φίλους και μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Να χαίρονται τους φίλους τους οι συνέταιροι της τρόικας εσωτερικού. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους δικούς μας φίλους στην Ευρώπη.