Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
11/02/2000

Περιοδεία και συνέντευξη Τύπου του Ν.Κωνσταντόπουλου στον Πύργο Ηλείας

Διήμερη περιοδεία στην Ηλεία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος.
Παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του Πύργου, επισκέφθηκε το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου με τους φορείς της περιοχής για τον ρόλο της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ολυμπιάδα της Αθήνας του 2004.
Συμμετείχε σε ανοικτή συνεδρίαση στελεχών, μελών και φίλων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ηλείας για την ολόπλευρη προετοιμασία του κόμματος στις επικείμενες εκλογές και επισκέφθηκε αγροτικούς φορείς και επιχειρήσεις του Νομού.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Πύργο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Mε την πρακτική και τη φιλολογία περί μεταγραφών το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ποδοσφαιροποιούν την πολιτική ζωή. Συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει μεταγραφές για την πρώτη ομάδα ή μεταγραφές για τον πάγκο.
Με την αλαζονεία εκείνων που μοιράζουν, απευθύνονται σε όσους έχουν την προθυμία να πάρουν, έτσι ώστε η πολιτική μεταγραφολογία να στηρίζεται σε δοσολογίες κλασσικού παραγοντισμού.
Χείριστο δείγμα ενός ψευδώνυμου εκσυγχρονισμού, που κάνει ακόμα πιο έντονο το κλίμα αναξιοπιστίας, που κυριαρχεί στο πολιτικό μας σύστημα.
Ο ΣΥΝ απευθύνεται σε στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας, που έχουν να προσφέρουν με κοινωνική αφιέρωση κι αγωνιστική ανιδιοτέλεια. Ένα ακόμα διαφορετικό δείγμα γραφής για το πώς εμείς θέλουμε την πολιτική.
Τι κρίνεται σ'αυτές τις εκλογές;
Δεν κρίνεται, βεβαίως, το ποιος από τους κ.κ. Σημίτη ή Καραμανλή βγάζει καλύτερες φωτογραφίες ή σκηνοθετεί καλύτερες παραστάσεις νίκης.
Κρίνεται το ποια θα είναι η πολιτική απάντηση στις μεγάλες ενότητες προβλημάτων που βρίσκονται ανοιχτά.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν ως τώρα, τα μέτρα και τα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Οχι άλλα λόγια, λοιπόν. Οχι εξαγγελίες πριν τις εκλογές και ασυδοσία της όποιας πλειοψηφίας μετά τις εκλογές. Απαιτούνται εναλλακτικές πολιτικές προοδευτικού περιεχομένου κι όχι μονόδρομοι κεντροδεξιάς πολιτικής.
Γι αυτό επιβάλλεται στην επόμενη Βουλή ισχυρή παρουσία των δυνάμεων της κριτικής και του ελέγχου των ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών και των προγραμματικών προτάσεων, κι αυτές οι δυνάμεις είναι οι δυνάμεις του ΣΥΝ της αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας.
Καλούμε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από τώρα να απαντήσουν:

To Γραφείο Τύπου