Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/02/2000

Προεκλογική εξόρμηση του ΣΥΝ στη Λιβαδειά και τη Θήβα

Προεκλογική εξόρμησητου ΣΥΝΕπίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Λιβαδειάκαι τη Θήβα

Τη Λιβαδειά και τη Θήβα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνεχίζοντας την εξόρμηση του κόμματος για τις εκλογές.
Στις ομιλίες του σε ανοικτή σύσκεψη στη Λιβαδειά και σε συνεστίαση στη Θήβα τόνισε:

"Πάμε για τις πρώτες εκλογές μετά το 2000 με ένα προεκλογικό σκηνικό κακό και αντιαισθητικό.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ασχολούνται το καθένα με τη δική του εικονική πραγματικότητα και όχι με τα σοβαρά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, της πραγματικής κοινωνίας και της πραγματικής πολιτικής.
Ο εκλογικό νόμος και το άθλιο προεκλογικό σκηνικό επιδιώκουν να πολώσουν, να αποπροσανατολίσουν και να φαλκιδεύσουν την πραγματική θέληση των πολιτών.
Αυτός ο εκλογικό νόμος βγάζει αυτοδυναμίες. Το ζητούμενο είναι να μην ενισχυθεί η παντοδυναμία της όποιας αυτοδυναμίας, αλλά να ενισχυθούν οι δυνάμεις της κριτικής και του ελέγχου, οι δυνάμεις της προγραμματικής αντιπολίτευσης και των εναλλακτικών προτάσεων.
Γι' αυτό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπεί στην επόμενη Βουλή να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Συνασπισμού της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας.
Ο ΣΥΝ προσθέτει στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν αφαιρεί, αποτελεί διακριτό δείγμα γραφής, δεν εξομοιώνεται, επιδιώκει την ανανέωση και την αναζωογόνηση της πολιτικής, δεν συμβιβάζεται. Αγωνίζεται για τις εναλλακτικές προοδευτικές πολιτικές με προγραμματική αντιπολίτευση εναντίον των κεντροδεξιών μονοδρόμων. Υπερασπίζεται το περιβαλλοντικό περιεχόμενο μιας ισόρροπης ανάπτυξης, την ποιότητα ζωής με κοινωνική συνοχή.
Απαιτεί τη δημοκρατική αυτονομία της πολιτικής έναντι των διαπλεκομένων συμφερόντων, την ώρα που η ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χαριεντίζονται μεταξύ τους.
Στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, εθνικής στρατηγικής, διαρθρωτικών αλλαγών του πολιτικού συστήματος πήρε τολμηρές πρωτοβουλίες και συγκρούστηκε με κατεστημένα συμφέροντα χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος.
Η ενίσχυση του ΣΥΝ αποτελεί εγγύηση για πιο τολμηρές παρεμβάσεις και αποτελεσματική δράση στην κρίσιμη πολιτική περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας μετά την ΟΝΕ, μετά το Ελσίνκι και μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος".

Για τα προβλήματα των αγροτών

"Η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια αντιμετώπισε τους αγρότες μα αναλγησία και αυταρχισμό.
Θεώρησε ενοχλητικά τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και άφησε τον αγροτικό τομέα χωρίς εθνική πολιτική στήριξης, διαρθρωτικές παρεμβάσεις και σχέδιο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.
Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση πολιτεύθηκε στον αγροτικό τομέα με τη νοοτροπία «δεν γίνεται αλλιώς - όποιος αντέξει», σπρώχνοντας τους αγρότες στην ανασφάλεια και την απόγνωση και την ύπαιθρο στην ερήμωση και την αποδιάρθρωση.
Προεκλογικά επαναλαμβάνει τις γνωστές εξαγγελίες και διακηρύξεις μοιράζοντας υποσχετικές επιταγές για το μέλλον.
Το' χει παίξει πολλές φορές αυτό το παιγνίδι του πολιτικού εμπαιγμού η κυβέρνηση για τους αγρότες.
Ο ΣΥΝ ρωτά συγκεκριμένα:

Και στην επόμενη περίοδο θα μας βρει απέναντί της, να υπερασπιζόμαστε με προτεραιότητα την ανάγκη της ελληνικής αγροτικής πολιτικής για τον 21ο αιώνα".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου