Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/02/2000

Προεκλογική εξόρμηση του ΣΥΝ στις Σέρρες

Προεκλογική εξόρμησητου ΣΥΝΕπίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στις Σέρρες

Στις Σέρρες, όπου συνεχίζει την προεκλογική εξόρμηση ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε σήμερα σε συνεστίαση στελεχών, μελών και φίλων και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής για την προετοιμασία του κόμματος για τις εκλογές.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε:

Ο ΣΥΝ δίνει τον εκλογικό αγώνα με αισιοδοξία, συσπείρωση και θέληση να είναι στην επόμενη περίοδο πιο ισχυρός.
Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη στην επόμενη Βουλή.

Για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

Παραγεμισμένες οι κυριακάτικες εφημερίδες με κιλά από ένθετα κυβερνητικής και κομματικής προβολής, μπουκωμένες οι τηλεοράσεις με σκηνοθετημένη πολιτική διαφήμιση.
Με περιτυλίγματα προεκλογικής χρήσης, δεν κρύβονται τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, της χώρας και του πολιτικού συστήματος.
Αποτελεί πρόκληση της κοινής λογικής να μεγαλώνει η ανεργία και να πανηγυρίζει ο αρμόδιος υπουργός, να διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση και να διαφημίζεται το υπουργείο Παιδείας, να νοσεί το σύστημα υγείας και να αυτοπροβάλλεται το υπουργείο, να συρρικνώνεται ο αγροτικός τομέας και να καμαρώνει το υπουργείο Γεωργίας.
Η αλήθεια είναι διαφορετική. Το 1/3 της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στο περιθώριο, το 1/3 με δυσκολία αντιμετωπίζει τις ανάγκες και τις πιέσεις της καθημερινότητας, και μόνο το 1/3 αισθάνεται καλά. Το 20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πιέσεις και συνθήκες φτώχιας. Αυτό είναι το πολιτικό κόστος της πολιτικής του αναγκαστικού μονόδρομου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στη μετά- ΟΝΕ περίοδο τα προβλήματα αυτά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ένταση κι έκταση.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο, διευρυμένο κοινωνικό κράτος που θα εξασφαλίζει συνοχή και στήριξη και δεν θα παράγει αποκλεισμούς και ανισότητες. Ένα νέο κοινωνικό κράτος, που θα είναι στοιχείο και περιεχόμενο της ισόρροπης ανάπτυξης και της δίκαιης ανακατανομής εισοδημάτων και πόρων.

Για τις επιθέσεις υπουργών εναντίον του ΣΥΝ

Υπουργοί, ιεροφάντες του ψευδώνυμου εκσυγχρονισμού και τυπικοί εκπρόσωποι της ιδεολογικοπολιτικής παραμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ, εκτροχιάστηκαν σε ύβρεις κατά του ΣΥΝ.
Είναι αλήθεια ότι ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. Αυτό εμάς μας δίνει ικανοποίηση. Εκείνοι γιατί θυμώνουν και ξεπέφτουν σε ύβρεις; Τόσο πολύ ενοχλούνται, που δεν είμαστε ίδιοι και όμοιοι;
Ο κόσμος της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας, ο κόσμος του ΣΥΝ, τους αντιτάσσει την περιφρόνησή του. Οι υβριστές υπουργοί μπορεί να αισθάνονται πλούσιοι σε υπεροψία και σχέσεις εξουσίας, αλλά είναι φτωχοί σε ιδέες και κοινωνικές αξίες. Οι εξυπνακισμοί και η ευτέλεια των ύβρεων δεν ξεγελούν κανένα.
Να τους χαίρεται ο κ. Σημίτης τέτοιους υπουργούς και συνεργάτες του. Προφανώς είναι οι παιδαγωγοί του νέου πολιτικού ήθους, με το οποίο κορδακίζεται η εξουσία του στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Για τη σπατάλη και το όργιο αθέμιτων προεκλογικών όρων

Το όργιο προεκλογικών δαπανών στηρίζεται και τροφοδοτείται από το μαύρο πολιτικό χρήμα.
Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θέλησαν ποτέ μέχρι σήμερα να υπάρξει πραγματικό πόθεν έσχες, περιορισμός και διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων και των οικονομικών των κομμάτων και από δικαστικούς.
Η διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος οδηγεί σε αιχμαλωτισμένα από τη διαπλοκή κόμματα, σε Βουλή των πλουσίων και των εξαρτημένων.

Στη Γερμανία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καταρρέει και επιστρατεύεται ο νόμος της σιωπής για να μην αποκαλυφθεί η πιο δυσάρεστη πραγματικότητα. Κι στη γειτονική Ιταλία ψηφίζεται με μεγάλη πλειοψηφία ένας θετικός νόμος για τη μεγάλη αμαρτία της δημοκρατίας σήμερα, που είναι οι παράνομες χρηματοδοτήσεις και η εμπορευματοποίηση της πολιτικής με το εκλογικό μάρκετινγκ και την αθέμιτη πολιτική διαφήμιση.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οφείλουν να διδαχτούν από την αποκαθήλωση του κ. Κολ και από την ειλικρινή στάση των Ιταλών. Να πάψουν ένα ακόμα δικομματικό παιχνίδι, πολιτικού φαρισαϊσμού.

Η εξαχρείωση που παρατηρείται σήμερα οδηγεί στην εξαχρείωση της πολιτικής και της δημοκρατίας. Οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν σ' αυτήν την κατάσταση τιμωρώντας τα κόμματα και τα πρόσωπα που έχουν ευθύνη γι' αυτήν την αθλιότητα.

To Γραφείο Τύπου