Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/02/2000

Δήλωση εκπροσώπων του ΣΥΝ στη Διακομματική Επιτροπή

Οι συζητήσεις στη διακομματική επιτροπή έτυχαν μεγάλου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Είναι προφανές ότι η ανάγκη για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και ο περιορισμός των εκλογικών δαπανών αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την κοινωνία και αφορά στην αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση τον διάλογο για την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας που εκκρεμεί από το 1996, και τελικά τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Τώρα ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι όροι και οι διαδικασίες, με τις οποίες οδηγούμαστε στις εκλογές διευκολύνουν τις απίστευτες οικονομικές σπάταλες, χωρίς έλεγχο, ενισχύουν τον διαγκωνισμό των πολιτευτών, διαιωνίζουν τις διακρίσεις σε βάρος των μικρότερων κομμάτων.

Χρειάζονται άμεσες και δεσμευτικές ρυθμίσεις, τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά.

Γι' αυτό έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις προεκλογικές συνθήκες που δημιουργούνται. Είναι υπεύθυνη για τις σπατάλες, την αδιαφάνεια, τις διακρίσεις. Χρησιμοποιούνται με τρόπο ανεπίτρεπτο ακόμα και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προβολή των υπουργείων.

Ο ΣΥΝ απευθύνεται σε όλους του πολίτες, τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Τους καλεί να αντιδράσουν. Όλοι μαζί, πολίτες και κόμματα οφείλουμε να θωρακίσουμε τη δημοκρατία, να σταματήσουμε τον εξευτελισμό της πολιτικής.

Ο ΣΥΝ έχει έγκαιρα υποβάλει τις προτάσεις μας για:

Η κυβέρνηση, με την πρακτική που ακολουθεί στη διακομματική, έδειξε ότι δεν επιθυμεί αλλαγές ουσίας. Οι πολίτες ας κρίνουν.

Θόδωρος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, μέλος της ΠΓ
Δημήτρης ΔΑΡΕΙΩΤΗΣ, μέλος της ΚΠΕ

To Γραφείο Τύπου