Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/09/2012

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης στην κατάληψη του ΑΠΘ από τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Τους  εργολαβικούς  εργαζόμενους στην κατειλημμένη  πρυτανεία του ΑΠΘ επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Α` Θεσσαλονίκης  Γ. Αμανατίδης και Δ. Χαραλαμπίδου.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων να καλυφθούν οι αμοιβές τους μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ παράλληλα δήλωσαν την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   για μόνιμη και σταθερή εργασία καθώς και για  κατάργηση των εργολαβιών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   Γ. Αμανατίδης μιλώντας στους εργαζόμενους  τόνισε συγκεκριμένα ότι η κατάσταση που βιώνουν οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ είναι αποτέλεσμα της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η τρόικα εσωτερικού στα εργασιακά δικαιώματα  και στην δημόσια παιδεία. Αναφέρθηκε ακόμη στον στραγγαλισμό των δαπανών στην δημόσια παιδεία που έχουν μειωθεί στο 2,6% του ΑΕΠ και  πρόσθεσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η περαιτέρω μείωσή τους (περικοπή 400 εκατομμυρίων ευρώ) μέσω των νέων μέτρων.
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεσήμανε ότι μόνη λύση για την αντιμετώπιση της συνολικής αυτής καταστροφής είναι η ενότητα στους αγώνες των εργαζομένων και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 26 Σεπτεμβρίου.

To Γραφείο Τύπου