Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/09/2012

Δελτίου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την Πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΠΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒ

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.

Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τιε νέες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26

ης

Σεπτέμβρη και με πρόγραμμα περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

 

Αγωνιζόμαστε για:

 

  Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

  Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.

  Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.

  Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

  Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

  Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα  και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.

  Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.

  Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.

  Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .

  Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.

  Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.

  Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

 

 

Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις, που  προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που ναυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρουμε την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ' όλα την συσπείρωση, την αγωνιστικότητα και ενότητά μας.

Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει με τη μαζική  και μαχητική μας συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις, να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματός μας σε ταξική  ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!

Το Δίκτυο Συνδικαλιστικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί και τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράςνα στηρίξουμε όλοι μαζί τους αγώνες των εργαζομένων με τηνσυνεργασία και την κοινή δράση, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα μας, με μια αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ένα κοινό, προωθημένο ριζοσπαστικό  πρόγραμμα και στους αγώνες του λαού!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26/9, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και καταλήψεις,

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΣΕΒ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ-ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

 

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 

 

To Γραφείο Τύπου