Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/02/2000

Σύμβαση για τα υποβρύχια - Νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα

Η σπουδή της κυβέρνησης να υπογράψει και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο σύμβαση ύψους 400 δις δραχμών για απ' ευθείας ανάθεση της κατασκευής 3 υποβρυχίων σε Γερμανικό Οίκο μέσω των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θέτει μείζονα θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης και εγείρει μεγάλα ερωτηματικά.

Ο Συνασπισμός θεωρεί αδιανόητο να υπογράφονται προεκλογικά συμβάσεις χωρίς διαγωνισμό για κολοσσιαίες δαπάνες που δεσμεύουν τη χώρα για τα προσεχή 10-12 χρόνια.

Η κυβέρνηση οφείλει να παγώσει αμέσως την σχετική ανάθεση καθώς και κάθε άλλη παρόμοια βεβιασμένη επιλογή που επιβαρύνει το προεκλογικό κλίμα.

Με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ ύψους 4,3 τρις που προωθεί η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία θα υποστεί και πάλι μια νέα μεγάλη αιμορραγία στο βωμό της αδιέξοδης κούρσας των εξοπλισμών, την στιγμή που είναι επιτακτικά αναγκαία η διάθεση πόρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Ο ΣΥΝ επαναφέρει την πρότασή του να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση πρωτοβουλία για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου