Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/02/2000

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στον Οργανισμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλουστον Οργανισμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Τον Οργανισμό Καταπολέμησης των Ναρκωτικών επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τα στελέχη, το επιστημονικό δυναμικό και τους εργαζόμενους τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και γενικότερα για τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

"Καθυστερεί η ανάπτυξη του ΟΚΑΝΑ, ενώ μεγαλώνει η πίεση του προβλήματος των ναρκωτικών και των συνανθρώπων μας που το αντιμετωπίζουν.

Στα λόγια το πρόβλημα των ναρκωτικών όλοι το τονίζουν, στην πράξη, όμως, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στα κρούσματα ηπατίτιδας μεταξύ των εξαρτημένων και έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στους θανάτους από την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ με την αφιέρωσή τους στο έργο τους, κρατάνε ακόμα τον οργανισμό, ενώ η κυβερνητική πολιτική αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους. Ο ΟΚΑΝΑ για να μη μείνει στα χαρτιά και να μπορέσει να παίξει τον επιτελικό του ρόλο σε όλη την Ελλάδα, χρειάζεται και χρηματοδότηση και φροντίδα στο ανθρώπινο δυναμικό, που τον ενεργοποιεί, καλύπτοντας με την υπερπροσφορά του την αδιαφορία και τον αυταρχισμό της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν εννοεί να αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

Δείγμα του πολιτικού παραλογισμού και της πολιτικής υποκρισίας γύρω από το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2000, προβλέπονται δαπάνες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών 4 δις για τον ΟΚΑΝΑ και 2,3 δις για το ΚΕΘΕΑ, την ώρα που για την προεκλογική διαφήμιση ξοδεύονται 40 δις. Λιγότερα για τον ΟΚΑΝΑ και πολλαπλάσια για την κυβερνητική διαφήμιση. Ελλάς το μεγαλείο σου."

To Γραφείο Τύπου