Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/10/2012

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, κ. Samir Abu Gazale

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τρίτη  2/10/2012  συνάντηση του επικεφαλής  της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, κ. Samir Abu Gazale με τον Πρόεδρο  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη  Τσίπρα στη Βουλή.

Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμμετείχαν οι βουλευτές, Ρένα Δούρου και Θοδωρής Δρίτσας, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική  και άμυνα, ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής  πολιτικής του ΣΥΝ και ο Γιώργος Αϋφαντής, διπλωματικός  σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, κ.  Samir Abu Gazale ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  για την αλληλεγγύη και τη  διπλωματική στήριξη  που αυτή την περίοδο χρειάζεται η Παλαιστινιακή Αρχή, ώστε να ενταχτεί στον ΟΗΕ, γεγονός που συναντά κατʼ αρχήν την αντίρρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ζήτησε τη θερμή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και  μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς προς τον  Αλέξη  Τσίπρα να  επισκεφτεί  τη Ραμάλα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη δυναμική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε όλα τα διεθνή φόρα, το Κ.Ε.Α., την Ενωτική Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς  στο Ευρωκοινοβούλιο και της Κ.Ο.  με στόχο να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967  με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ να είναι γεγονός το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, οι δυο πλευρές  συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν την συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα ώστε η αλληλεγγύη και η στήριξη του ελληνικού λαού προς τον παλαιστινιακό λαό να συνεχιστεί και να δυναμώσει.

 02/10/2012

To Γραφείο Τύπου