Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/02/2000

Συνάντηση ΣΥΝ με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων

Πλήθος ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου και της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος για συνάντηση στο "Πρυτανείο", στο Κολωνάκι.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

"Η περίοδος την οποία περνάμε δεν είναι ουδέτερη, δεν είναι συνηθισμένη, είναι κρίσιμη και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ο πιο σίγουρος οδηγός είναι η τέχνη, τα γράμματα, ο πολιτισμός. Οι δημιουργοί του πολιτισμού, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών είναι πάντοτε αυτοί που πρωτοπόρησαν. Που πρωτοπόρησαν στους δύσκολους πνευματικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της χώρας.

Είναι ξεχωριστή χαρά, είναι μοναδική δύναμη να έχουμε αυτούς τους δημιουργούς γύρω μας να μας στηρίζουν, να μας εμπνέουν, να μας κρίνουν. Η Ελλάδα του 2000 χρειάζεται ένα κίνημα νέας πνευματικής δημιουργίας. Χρειάζεται αναζωογόνηση ο δημόσιος βίος της χώρας μας, χρειάζεται οι αξίες να πάρουν πραγματικό περιεχόμενο ζωής. Κοντά στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, με τους πνευματικούς δημιουργούς της τέχνης, το περιεχόμενο ζωής που παίρνουνε αυτές οι αξίες είναι πάντοτε χρήσιμο και γόνιμο για το λαό μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την συμμετοχή. Για αυτό το πλήθος των ανθρώπων του πολιτισμού που ήρθαν σε ένα απλό κάλεσμα. Για μας είναι δύναμη".

To Γραφείο Τύπου