Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/02/2000

Η Ντίνα Κώνστα υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ στην Α' Αθήνας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ με την Ντίνα Κώνστα.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Ν.Κωνσταντόπουλος:
Σήμερα έχω την μεγάλη χαρά να ανακοινώσω την συμμετοχή της κας Ντίνας Κώνστα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ. Για την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα δεν έχω εγώ να πω τίποτα. Την αγαπάει όλος ο κόσμος, την ξέρει όλος ο κόσμος, μέσα από την ποιότητα και την υπευθυνότητα της δουλειάς της. Είναι μια μαχόμενη ηθοποιός, ένας πνευματικός άνθρωπος με χρόνων αφιέρωση σε εκείνα που αγαπάει και κάνει για να προσφέρει και στον ελληνικό πολιτισμό. Εκείνο που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι έξω από την σκηνή, έξω από το πλατώ, η Ντίνα Κώνστα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, γιατί είναι ένας μαχόμενος πολίτης, ένας άνθρωπος που πάντοτε θέλει να καταπιάνεται με τα σοβαρά προβλήματα της ζωής αυτού του τόπου.
Για τον ΣΥΝ η συμμετοχή της Ντίνας Κώνστα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας είναι χαρά και ξεχωριστή τιμή.

Ντίνα Κώνστα:
Η υποψηφιότητα με τον ΣΥΝ είναι για μένα μια ανάγκη. Η ανάγκη ενός απελπισμένου πολίτη. Γιατί διαπιστώνω ότι όλα αυτά τα χρόνια που περνάνε ο λαός μας δεν έχει αντισώματα για να αντιδράσει σ' αυτά που γίνονται γύρω του. Κι αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ και με πληγώνει. ΄Η θα πρέπει να αγωνιστούμε ή να πάμε στα χωριά μας ή σε μοναστήρι. Με πειράζει πάρα πολύ αυτό που γίνεται στην Παιδεία, αυτό που γίνεται στην εξωτερική πολιτική, αυτό που συμβαίνει με την ανεργία, με τον πολιτισμό. Τι παράγουμε; Το επικίνδυνο νομίζω ότι είναι ότι δεν αντιδρούμε πια, έχουμε πέσει σε μια απάθεια. Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι από έλλειψη μυαλού; ΄Εχουμε ξεσυνηθίσει να σκεφτόμαστε ένας λαός που είμαστε έξυπνος και που κατεβαίνουμε στους δρόμους; Τι έγινε αυτός ο λαός τώρα, πού πήγε;

Ερώτηση δημοσιογράφου: -Γιατί με τον ΣΥΝ και όχι με άλλο κόμμα;

Ντίνα Κώνστα:
Μα δεν θα μπορούσα να είμαι αλλού με τον χαρακτήρα που έχω. Δεν μπορώ να λέω πράγματα τα οποία δεν περνάνε από την καρδιά μου και το μυαλό μου. Εδώ στον ΣΥΝ τα κουβεντιάζουμε, έχουμε έναν διάλογο. Λέμε τις απόψεις μας, τις ακούνε, ακούμε τις δικές τους. Είμαι στενόχωρος άνθρωπος. Δεν μπορώ να υπακούω σε διαταγές.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου