Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/02/2000

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με το Προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλο επισκέφθηκε το Προεδρείο της ΄Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. κ. Γιάννης Λύρας αναφέρθηκε στα προβλήματα της ελληνικής Ναυτιλίας και στις νέες συνθήκες ανταγωνιστικότητας που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για την προοπτική της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος επεσήμανε την σημασία της εμπορικής Ναυτιλίας για την εθνική οικονομία, την αναγκαιότητα διαρκούς αναβάθμισης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ναυτικών, τη δημιουργία κινήτρων για τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας και της έδρας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και, τέλος, της απασχόλησης των ναυτικών και της αντιμετώπισης του προβλήματος σύνθεσης των πληρωμάτων.

Η ηγετική παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή ναυτιλιακή δραστηριότητα επιβάλλει την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης πολιτικής για την ελληνική ναυτιλία στον 21ο αιώνα.

Η ελληνική ναυτιλία πληρώνει τις συνέπειες της έλλειψης μιας τέτοιας πολιτικής με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, που μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν τα προβλήματα με εξαγγελίες, αποσπασματικούς χειρισμούς και ευκαιριακές προσεγγίσεις.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου