Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/03/2000

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τη σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού

1. Από το σύνολο της σημερινής συνέντευξης του κ. Πρωθυπουργού προκύπτει μια σαφής ομολογία.
Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι επί 4 χρόνια άσκησε μονόπλευρη πολιτική σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και σε βάρος του κοινωνικού κράτους.

2. Από τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του κ. Πρωθυπουργό βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει ουσιαστικά την πολιτική της σε κανένα θέμα.
Για να φέρω μόνο ένα παράδειγμα:
Το να εξαγγέλλεις φορολογικές ελαφρύνσεις την παραμονή των εκλογών, όπως έκανε σήμερα ο κ. Σημίτης είναι η συνήθης παλαιοκομματική τακτική.
Το να δεσμεύεσαι για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και να την εξαγγέλλεις με συγκεκριμένο τρόπο είναι η σοβαρή πολιτική
Ένα ακόμα παράδειγμα: Το να υπόσχεσαι χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας θέλοντας να διασκεδάσεις την αγωνία των ανθρώπων, είναι παλαιοκομματική μέθοδος ευκολίας.
Σοβαρή πολιτική είναι το να έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα για νέες θέσεις απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Αυτό, όμως, δεν το έκανε, σήμερα ο κ. Πρωθυπουργός.

3. Ο κ. Πρωθυπουργός τέλος έκρυψε επιμελώς τις προθέσεις του για το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος. Και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο.
Είναι φανερό ότι φοβάται να μιλήσει προεκλογικά για ό,τι ετοιμάζεται να κάνει μετεκλογικά.
Όπως, επίσης, απέφυγε να μιλήσει με συγκεκριμένο τρόπο για τον προϋπολογισμό δαπανών της Ολυμπιάδας και για το πού θα βρεθούν τα λεφτά και από ποια περιφερειακά προγράμματα θα κοπούν.

Ξαναπαίζεται το ίδιο προεκλογικό παιχνίδι. Η κυβέρνηση μιλάει διπλή γλώσσα και παίζει με διπλά χαρτιά. Αλλο προεκλογικό πρόγραμμα εξαγγελιών και άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα μέτρων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου