Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/10/2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μπάρκα Κωνσταντίνου, σχετικά με την κατάργηση των ΔΟΥ Φιλιππιάδας και Φαναρίου (Φαναρίου - Πάργας)



Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών


Η ριζική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού που ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης , θα οδηγήσει στη συγχώνευση 115 Δ.Ο.Υ με άλλες διατηρούμενες γειτονικές. Από την λίστα των ΔΟΥ που καταργούνται σε όλη τη χώρα δε, το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί η περιφέρεια.


Μεταξύ αυτών, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, είναι και οι Δ.Ο.Υ Φιλιππιάδας και Φαναρίου – Πάργας,  (Ν. Πρεβέζης). 


Στο σχέδιο υπουργικής απόφασης προβλέπεται ότι οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ. υποδοχής, προσαυξάνοντας αντίστοιχα τις οργανικές θέσεις αυτών.


Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού προωθείται παραβλέποντας ζητήματα πρακτικού τύπου αλλά και τις κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας εφαρμογής.


Επειδή με την αναστολή λειτουργίας των τοπικών ΔΟΥ  προκύπτει κόστος (σε χρόνο και χρήμα) με το οποίο επιβαρύνονται οι πολίτες, σε μια περίοδο μάλιστα που η κοινωνία στερείται το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος της.


Επειδή οι εργαζόμενοι των υπό αναστολή ΔΟΥ θα αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά για να εργαστούν, χωρίς να προβλέπονται οδοιπορικά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που θα δημιουργήσει η συγχώνευση των φορολογικών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα;


2. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το κόστος μετακίνησης των πολιτών ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές;


3. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το κόστος μετακίνησης των εργαζομένων, σε μια περίοδο που έχουν υποστεί ήδη απώλειες στα εισοδήματά τους; 


                                  

  Ο ερωτών Βουλευτής:
  Μπάρκας Κωνσταντίνος