Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/03/2000

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανόλη Δρεττάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ στην Β' Αθήνας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Μανόλη Δρεττάκη.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου:

"Με τον Μανόλη Δρεττάκη έχουμε κοινούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας στους αγώνες της Αριστεράς μέσα και έξω από τη Βουλή.
Του ζητήσαμε να είναι μαζί μας στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 9ης Απριλίου.
Σήμερα με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα τη συμμετοχή του Μανόλη Δρεττάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ στην Β' Αθήνας.
Ο Μανόλης Δρεττάκης είναι μια ξεχωριστή παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Διακριτή παρουσία συνέπειας αγωνιστικής και κοινωνικής ευαισθησίας.
Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε στις σοσιαλιστικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου και που έκανε το "φοβερό σφάλμα" να θελήσει από την θέση του Υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του κομματός του.
Είναι ο άνθρωπος που δεν θέλησε να προσαρμοστεί στον "ρεαλισμό" της κυβερνητικής διαχείρησης και έμεινε πιστός στις ιδέες και στις αρχές του.
Και γι' αυτό αναζήτησε πολιτική έκφραση στην Αριστερά, με την οποία συνεργάστηκε με ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα.
Η συμμετοχή του Μανόλη Δρεττάκη σήμερα στην προσπάθεια του ΣΥΝ για τη συσπείρωση όλων των ζωντανών δυνάμεων του χώρου της ευρύτερης αριστεράς και της οικολογίας περιέχει έναν έντονο συμβολισμό.
Συμβολίζει το μεγάλο εύρος δυνάμεων που μπορούν σήμερα να συμπαραταχθούν ώστε απέναντι στην κεντροδεξιά σύγκλιση να διαμορφωθεί ένας ισχυρός - προοδευτικός - αριστερός πόλος. Συμβολίζει την προτεραιότητα που πρέπει να δίνει το πολιτικό σύστημα στις κοινωνικές αξίες και τις πολιτικές αρχές".

Δήλωση του ΜΑΝΟΛΗ ΔΡΕΤΤΑΚΗ:

"Η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου θα έχει να αντιμετωπίσει όλα τα εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα που συνεπάγεται η ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική 'Ενωση από την 1.1.2001. Η ίδια Βουλή θα κληθεί να δώσει συγκεκριμένη μορφή στις διατάξεις του Συντάγματος που αποφασίστηκε να αναθεωρηθούν από τη σημερινή Βουλή και να επικυρώσει την αναθεώρηση των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης που θα αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής υπό την Προεδρία της Γαλλίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Τέλος, η Βουλή αυτή πιθανόν να κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με δεδομένη τη σύγκλιση των θέσεων των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 25 χρόνια είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα της παρουσίας μιας ισχυρής Αριστεράς η οποία από τη μια μεριά θα διατυπώνει τις εναλλακτικές προτάσεις της για όλα τα παραπάνω προβλήματα, προτάσεις που είναι σύμφωνες με τις αρχές της και που υπηρετούν το Λαό και ιδιαίτερα τα οικονομικά και κοινωνικά αδύνατα στρώματά του και από την άλλη θα ασκεί, με βάση τις ίδιες αρχές, ουσιαστική κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, όπως έχει δείξει από την μέχρι σήμερα πορεία του, είναι το ζωντανό εκείνο τμήμα της σύγχρονης Αριστεράς που μπορεί να συνεισφέρει πολλά για όλα τα παραπάνω προβλήματα στη νέα Βουλή. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να εξέλθει από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απριλίου ενισχυμένος τόσο σε ποσοστό ψήφων όσο και σε αριθμό εδρών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποδέχτηκα την πρόταση του Συνασπισμού να μετάσχω ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιό του της Β' Αθήνας για να βοηθήσω και εγώ - μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου - στην επίτευξη του στόχου που προανέφερα, δηλαδή στην όσο το δυνατό ισχυρότερη παρουσία του Συνασπισμού στη νέα Βουλή".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου