Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/10/2012

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Σοφίας Σακοράφα, για το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ


Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
         


Η Θεραπευτική Κοινότητα “εν δράσει” από το Δεκέμβριο του 2008 προσφέρει ως μονάδα ψυχικής απεξάρτησης, στις αντρικές φυλακές, τις υπηρεσίες της στους κρατούμενους, οι μισοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν ποινές σχετικές με τα ναρκωτικά.


Επειδή μετά τις αναταραχές που σημειώθηκαν στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού στις 23.09.12 και εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε οι εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ “εν δράσει” καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Επειδή πέρα από την ολοκληρωτική καταστροφή του εξοπλισμού ο οποίος σημειωτέον είχε προμηθευτεί αποκλειστικά με πόρους του ΚΕΘΑ (έπιπλα, γραφεία, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) εντοπίστηκαν και μεγάλες βλάβες σε δομικά στοιχεία του κτιρίου.


Επειδή για την απρόσκοπτη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας είναι αναγκαίο να γίνει άμεση αποκατάσταση του κτιρίου και του εξοπλισμού του.

Ερωτάται  ο Κος Υπουργός,
1.    Έχει παραχωρηθεί άλλος χώρος στο ΚΕΘΕΑ προκειμένου να μπορέσει έστω και προσωρινά να συνεχίσει τη λειτουργία του;
2.    Έχετε σκοπό και πότε να καταβάλλετε το ποσό εκείνο που κρίνετε απαραίτητο για την αποκατάσταση των ζημιών, καθώς η καθυστέρηση στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ αναιρεί την έως τώρα επιτυχημένη προσπάθεια που έχει καταβάλλει αλλά και θα δυσκολέψει το μελλοντικό του έργο;


Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα