Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/10/2012

Αποσπάσματα της συνέντευξης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλη, στο ΒΗΜΑ Fm

   «Η Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και τα συμφέροντα των γερμανικών επιχειρήσεων»


Τη Δευτέρα 8/10/2012 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» του σταθμού «Βήμα FM» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη.


Για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είπε, μεταξύ άλλων:


Η κ. Μέρκελ έρχεται αύριο στην Ελλάδα για τρεις λόγους: 


Ο πρώτος είναι να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα σε συνδυασμό με το «Καρούζος Gate» και την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε κρατήσει στο σπίτι του ο κ. Βενιζέλος, δημιουργούν μεγάλες ρωγμές.


Ο δεύτερος είναι για να στηρίξει το καταστροφικό, επικίνδυνο και επιζήμιο για τη χώρα και τον ελληνικό λαό Μνημόνιο, καθώς έχει βάλει αρκετά το χεράκι της για την δημιουργία, την επιβολή και την δογματική συνέχισή του. 


Ο τρίτος είναι για να στηρίξει τα συμφέροντα της χώρας της και κυρίως των γερμανικών επιχειρήσεων, ενόψει του νέου κύματος ιδιωτικοποιήσεων που ορισμένοι το αντιλαμβάνονται ως πάρτι, όπως-όπως και όσο-όσο. 


Από εκεί και πέρα, στο ελληνικό έδαφος θα επαναλάβει μια ήδη συντελούμενη στροφή στην γερμανική πολιτική που λέει ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, γιατί πολύ απλά την ώρα που κάποιοι φοβέριζαν τους Έλληνες ότι κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στη δραχμή αν δεν κερδίσουνε οι ίδιοι τις εκλογές, οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν τις μελέτες τους, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν τους συμφέρει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. 


Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις αυριανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είπε:


Ούτε μας ζήτησαν να μας δουν ούτε ζητήσαμε να τους δούμε. Εμείς, αύριο δεν θα είμαστε εκεί που θα στρωθεί το κόκκινο χαλί, αλλά μαζί με χιλιάδες, ελπίζω, ειρηνικούς διαδηλωτές που θα πουν «Φτάνει πια» σε μια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων, ενώ πλήττει τα συμφέροντα της χώρας. 


  8/10/2012

To Γραφείο Τύπου