Skip to main content.
08/10/2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Μεϊκόπουλου, για το ΕΚΑΒ Μαγνησίας


Προς τον κο Υπουργό Υγείας


Η συμβολή του ΕΚΑΒ είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση ενός επείγοντος προβλήματος υγείας ή ενός τροχαίου ,καθώς η γρήγορη μεταφορά του ασθενούς σε Νοσοκομείου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την θετική έκβαση του περιστατικού . Πολλές ζωές σώζονται από την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά  στα Νοσοκομεία . Το προσωπικό του ΕΚΑΒ με επαγγελματισμό και θυσίες συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ορθή έκβαση των περιστατικών, παρόλο την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων.
Το ΕΚΑΒ καλύπτει τα επείγοντα περιστατικά της πόλης , τις επείγουσες διακομιδές εκτός Νομού(Λάρισα –Θεσσαλονίκη-Αθήνα ) και επικουρικά συνδράμει και στη μεταφορά ασθενών από Κέντρα Υγείας ,στα οποία καλείται να μεταβεί για διάφορα περιστατικά διακομιδής, λόγω έλλειψης οδηγών κύρια στην  Ζαγορά, Αργαλαστή, Βελεστίνο.
Η έλλειψη προσωπικού και ο απαρχαιωμένος στόλος ασθενοφόρων καθιστά προβληματικό τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό αντιμετώπισης των επειγουσών διακομιδών.
Το τελευταίο διάστημα ,που αρχίζει να εκδηλώνεται με τραγικό τρόπο η έλλειψη εφημερευόντων γιατρών ειδικότητας ειδικά ΩΡΛ, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας ,στο Νοσοκομείο του Βόλου, στην προβληματική κατάσταση του ΕΚΑΒ ,έχει προστεθεί και ένα επιπλέον έργο ,αυτό της διακομιδής  ασθενών στα Νοσοκομεία της Λάρισας επειδή δεν υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο Νοσοκομείο για τις ως άνω ειδικότητες
Το ΕΚΑΒ Μαγνησίας επισημαίνει ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές γιατί αντί αυτό να εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά ασχολείται με την διακομιδή ασθενών από το Βόλο στη Λάρισα. Το σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας και ο πρόεδρος του Παναγιώτης Δαρειώτης με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι <<ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει  δυνατότητα άμεσης μετάβασης σε επείγον περιστατικό  καθόσον το ΕΚΑΒ  θα είναι επιφορτισμένο με  άλλα περιστατικά και πολλές φορές εκτός Πολεοδομικού Συγκροτήματος>> Και καταλήγει << Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την αργοπορία του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά εντός ή εκτός πόλης>>.
Επειδή η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι πάνω από κάθε άλλο σχεδιασμό
Επειδή οι καθημερινέ ς ελλείψεις στο χώρο της υγείας  εκδηλώνονται με πολύ τραγικό τρόπο όπως ο θάνατος ενός συμπολίτη μας από έλλειψη εφημερεύοντος  γιατρού ΩΡΛ .
Ερωτάται ο κος Υπουργός
1)    Με ποιο τρόπο θα λυθεί η έλλειψη γιατρών ειδικότητας ΩΡΛ, Οφθαλμολογίας, Ουρολογίας  στο Νοσοκομείο του Βόλου για να σταματήσουν οι διακομιδές από το Βόλο στη Λάρισα;
2)    Τι ενέργειες θα γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα  του ΕΚΑΒ που έχουν σχέση με έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων που γίνονται πιο έντονα με τη προσθήκη νέου έργου πέρα από το καθορισμένο;

Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος