Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/03/2000

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Στ.Λεουτσάκος, μέλος της Π.Γ. και Δ.Στρατούλης, μέλος της ΚΠΕ, επισκέφθηκαν σήμερα τα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ.

Μετά την περιοδεία, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η κυβέρνηση που δηλώνει ικανοποιημένη από τον εαυτό της να έρθει εδώ για να δει πόσο δεν είναι ικανοποιημένη η ελληνική κοινωνία από την κυβερνητική πολιτική.

Υπάρχει μεγάλη δυσφορία γιατί οι πολίτες μένουν ολοένα και περισσότερο ακάλυπτοι στις κοινωνικές τους ανάγκες. Κι είναι μεγάλη η ανισότητα στην κάλυψη αυτών των κοινωνικών αναγκών.

Οι μικροσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ταλαιπωρούνται και χρειάζονται μια σωστή πολιτική κάλυψης των κοινωνικών τους αναγκών. Και το ΙΚΑ χρειάζεται δομή και λειτουργία που να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται.

Γι αυτά τα μεγάλα ζητήματα του ασφαλιστικού προβλήματος στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν μιλάει ούτε η ηγεσία της Ν.Δ. Κι όμως αυτό θα είναι το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που θα ανοίξει αμέσως μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Εμείς, λοιπόν, καλούμε επί της ουσίας να κάνουμε συζήτηση για ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να διευρύνει το κοινωνικό κράτος και να μην το περιορίζει. Γιατί όσο περιορίζεται το κοινωνικό κράτος, η κοινωνία που μένει ακάλυπτη βγαίνει έξω από τη δημοκρατία, βγαίνει έξω από εκείνες τις εγγυήσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και για κοινωνική συνοχή. Το κοινωνικό κράτος ήταν και είναι κατάκτηση των λαών και των κοινωνιών, όρος ισόρροπης ανάπτυξης. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την οποιαδήποτε κυβερνητική πολιτική ως εχθρός".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου