Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/10/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου) - Τη μαζική φωνή της διαμαρτυρίας η κυβέρνηση έπρεπε να την εκμεταλλευτεί, όχι να τη φοβάται

Τη μαζική φωνή της διαμαρτυρίας η κυβέρνηση έπρεπε να την εκμεταλλευτεί, όχι να τη φοβάται

Η έλευση της κας Μέρκελ είναι μια ευκαιρία για να πει ο ελληνικός λαός  μαζικά, μαχητικά και ειρηνικά «δεν πάει άλλο». Μια κυβέρνηση που θα ήθελε να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο, όπως υποσχέθηκε για να γίνει κυβέρνηση, θα έπρεπε τη μαζική φωνή της διαμαρτυρίας και της αγανάκτησης να την εκμεταλλευτεί κι όχι να τη φοβάται. Τη Μέρκελ και το Μνημόνιο, δημοσιονομικό «δικτάτορα» μέσα στην Ελλάδα, την έχει κάνει ο κακός, άθλιος τρόπος διακυβέρνησης του τόπου για δεκαετίες από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η κα Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, το Μνημόνιο και τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που ετοιμάζονται πολλά μεγάλα deals στην Ελλάδα. Κι έρχεται επίσης, για να ανακοινώσει στην Αθήνα την καινούρια γραμμή στην οποία έχει καταλήξει: «η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ διότι δε συμφέρει ούτε τη Γερμανία μία έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα». Να μην ξεχνάμε πάντως ότι η κυβέρνηση εκλέχθηκε με άμεσο στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς το καλύτερο και αυτό που γίνεται τώρα είναι επαναδιαπραγμάτευση από την Τρόικα προς το χειρότερο. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και το κείμενο της προγραμματικής μετεκλογικής συμφωνίας έχει γίνει κουρελόχαρτο, σύμφωνα με τον ίδιο το συντάκτη της, τον κ. Σκανδαλίδη.

To Γραφείο Τύπου