Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/10/2012

Συγκροτήθηκε το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Διεξήχθη την Κυριακή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η ιδρυτική συνδιάσκεψη του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Στις εργασίες πήραν μέρος δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που συμμετέχουν σε αθλητικούς φορείς, μέλη αθλητικών σωματείων και αθλητικών ομοσπονδιών, εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν προπονητές από όλα τα αθλήματα. Υπήρξε εκπροσώπηση από όλο το φάσμα των επιστημών (θετικών και ανθρωπιστικών) του αθλητισμού, καθώς επίσης και από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Τ. Κουράκης και Γ. Πάντζας.

Διεξήχθη γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα του αθλητισμού (πολιτικά, θεσμικά, οικονομικά, διοικητικά, οργανωτικά) στον οποίο τοποθετήθηκαν περισσότεροι από 40 από τους συμμετέχοντες.

Κοινός τόπος όλων ήταν, η αγωνία για την πορεία κατάρρευσης του αθλητισμού που επιβάλλουν οι πολιτικές των μνημονίων, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, με την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο του αθλητισμού για ολόκληρη τη κοινωνία στις συνθήκες κρίσης και στη συμβολή του στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Κοινή θέληση όλων είναι ο αγώνας για την αποτροπή των αρνητικών εξελίξεων από την εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων στον αθλητισμό. Το μπόλιασμα του αθλητισμού με τις ηθικές αξίες της αριστεράς, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στα δικαιώματα των αδύναμων συμπολιτών.

Η συνδιάσκεψη αποφάσισε το συντονισμό των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και τη δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Εκλέχθηκε Κεντρική Γραμματεία με περιφερειακή εκπροσώπηση αποτελούμενη από 38 άτομα.   

9-10-2012                      
Το Αθλητικό Τμήμα

To Γραφείο Τύπου