Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/10/2012

Δήλωση της βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Χαράς Καφαντάρη για την επέμβαση της Αστυνομίας στο 1ο Λύκειο Χολαργού



Η Βουλευτής Β Αθήνας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη  μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χολαργού, επισκέφτηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την 5.10.12, με αφορμή  την αστυνομική επέμβαση  στο υπό κατάληψη 1ο Λύκειο Χολαργού.


Προηγήθηκε  την 4.10.12 συνάντηση της Βουλευτού  και του Γ.Γ. της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κοσσυφάκη    στο 1ο Λύκειο Χολαργού με τους καθηγητές του σχολείου.


Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:


"Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας,  δημιουργούν  ένα εκρηκτικό μείγμα, που επιδρά  αρνητικά στην ψυχολογία  των εφήβων μαθητών.


Η αστυνομική επέμβαση  στο Λύκειο του Χολαργού καθώς  και η επέμβαση και τα επεισόδια βίας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Λαμία, Σάμος), οξύνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας.


Καταδικάζουμε την αστυνομική επέμβαση. Η αστυνομία δεν έχει καμιά θέση στα σχολεία.


Τα  προβλήματα των σχολείων  λύνονται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα (σύλλογοι γονέων, ένωση γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, τοπική ΕΛΜΕ) σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Παιδεία σήμερα είναι από τα πρώτα θύματα μιας ανάλγητης πολιτικής λιτότητας και μνημονιακών επιλογών, που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση.


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ."


 8/10/2012
    

To Γραφείο Τύπου