Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/10/2012

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες : Όχι στα μέτρα λιτότητας - Συμμετοχή της ευρωομάδας της Αριστεράς και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή

Με την παρουσία 100 περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μία το μεσημέρι, μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό,  ύστερα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται.

Εκτός των άλλων, συμμετείχαν αντιπροσωπείες της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE-NGL) από την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία και την Ιρλανδία με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή και τις ευρωβουλευτίνες του Bloco της Πορτογαλίας Marisa Matias και Alda Sousa.

Στη συγκέντρωση, που είχε δυναμικό και ειρηνικό χαρακτήρα, ξεχώρισε η τοποθέτηση των εκπροσώπων της γερμανικής αριστεράς DIE LINKE που τόνισαν ότι εκτός από τα αντικοινωνικά μνημόνια της κυρίας Μερκελ υπάρχει και ο γερμανικός λαός που εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό που υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τόνισε πως "σήμερα χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ, της Τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγούν τον λαό μας σε ανθρωπιστική κρίση. Μαζί με εμάς διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία και τη Γαλλία, εργαζόμενοι και νεολαία εκφράζοντας όχι μόνο την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό αλλά και την αντίθεσή τους στις σκληρές και αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη. Η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών  λαών και ο συντονισμός τους είναι το όπλο μας και σύντομα θα οδηγήσει στη νίκη και στην ανατροπή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης". 

Για φωτογραφίες: www.chountis.gr

To Γραφείο Τύπου