Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ

Η χθεσινή επίσκεψη της κ. Μέρκελ είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της τη συμβολική στήριξη στην παραπαίουσα κυβέρνηση του πιστού της συμμάχου κ. Σαμαρά και τη δογματική επιμονή της στη σκληρή λιτότητα και στα μνημόνια, με πολλαπλούς αποδέκτες πέραν της χώρας μας.

Παρόλο που η καγκελάριος έχει αναγνωρίσει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια της τη χώρα και ντόμινο εξελίξεων, επανέφερε τον εκβιασμό της, καταθέτοντας ευχές για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής.  Έναν εκβιασμό που αποδέχεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος «δένεται» όλο και πιο πολύ στο άρμα της «γερμανικής Ευρώπης», απομονώνοντας την Ελλάδα από τις όποιες πιθανές εξελίξεις διαμορφώνονται σήμερα στην ευρωζώνη, και κυρίως στις χώρες του Νότου.

Η «τεχνητή», ωστόσο, στήριξη  στη συγκυβέρνηση δεν αρκεί και δεν μπορεί να διαρκέσει, καθώς όσο φτάνουμε κοντά στην ανακοίνωση του δυσβάσταχτου πακέτου των μέτρων, τόσο αναπτύσσεται η δυναμική της δημοκρατικής ανατροπής στη χώρα μας, που εκφράστηκε και με τις χθεσινές συγκεντρώσεις και όπου, σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις στις άλλες χώρες της Ευρώπης, δείχνει τον από κοινού αγώνα των λαών της για την υπεράσπιση και οικοδόμηση μιας Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αειφόρου ανάπτυξης.        

10/10/2012

To Γραφείο Τύπου