Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2012

Συμμετοχή Βασίλη Κυριακάκη σε συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων, γιατρών και κατοίκων κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ



Με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων, γιατρών και κατοίκων της περιοχής κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το Θεραπευτήριο. Στη συγκέντρωση συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σε μια περίοδο αυξημένων υγειονομικών αναγκών και έκρηξης της ζήτησης δημόσιων υπηρεσιών υγείας η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου δίνει ένα ακόμη χτύπημα στο ετοιμόρροπο δημόσιο σύστημα Υγείας με την προώθηση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Τμημάτων, Κλινικών, οργανικών κλινών ξεκινώντας με το κλείσιμο του 1ου και του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με πρόσχημα την ανάγκη «εξορθολογισμού των δαπανών», επιδεικνύει ιδιαίτερη σπουδή και ζήλο για την εφαρμογή των λογιστικών κριτηρίων της Τρόικας για την «αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων», προτάσσοντας τους οικονομικούς δείκτες πάνω από τους δείκτες υγείας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις υγειονομικές ανάγκες του λαού. Η πολιτική των συγχωνεύσεων-καταργήσεων χωρίς Υγειονομικό Χάρτη με καταγεγραμμένες τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης,  χωρίς στήριξη  των νοσοκομείων με πόρους, προσωπικό και μέσα συνιστά μια εγκληματικά «ανθυγιεινή» πολιτική που μαζί με την αυξανόμενη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα συνδικάτα, τους  κοινωνικούς φορείς, κοινωνικές συλλογικότητες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα επιτρέψουν να περάσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, θα αντισταθούν στην καταστροφή  της Δημόσιας Υγείας  και την κοινωνική βαρβαρότητα.

Σήμερα προβάλλει ως όρος επιβίωσης της κοινωνίας η κατάργηση των μνημονίων και κάθε νεοφιλελεύθερης πολιτικής και στην Υγεία και η δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος Υγείας που θα εξασφαλίζει δωρεάν, υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλους όσοι ζουν στη χώρα μας. "

To Γραφείο Τύπου