Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/03/2000

Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΝ: Τριήμερη περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Θεσσαλία

Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Σήμερα επισκέφθηκε τη Λάρισα, όπου θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση στο "Ωδείο".

Στη συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Για την υπουργική απόφαση σχετικά με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Η κυβέρνηση λίγες πριν τις εκλογές υποθηκεύει και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων στον βωμό της πάση θυσία ανόδου του χρηματιστηρίου, για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών σκοπιμοτήτων του ΠΑΣΟΚ.
Είναι φανερό ότι μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υποτάξει τα πάντα στον εκλογικό της στόχο αδιαφορώντας για τις συνέπειες που οι προεκλογικές της επιλογές μπορεί να έχουν στον ελληνικό λαό.
Όμως αυτή η χοντροκομμένη παρέμβαση στα ασφαλιστικά ταμεία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές και ενώ υποτίθεται ότι εκκρεμεί συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος, ξεπερνά κάθε όριο.
Το Χρηματιστήριο νοσεί και χρειάζεται εξυγίανση και θωράκιση, για να μην παίζει κανείς επικίνδυνα παιχνίδια με τα χρήματα του κόσμου και με την εθνική οικονομία.
Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στα αναγκαία μέτρα, παίζει η ίδια παιχνίδια τροφοδοτώντας και ανακυκλώνοντας προσδοκίες με τεχνητές ενέσεις που δεν προστατεύουν κανέναν. Η χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για την πρόσκαιρη στήριξη του δείκτη ισοδυναμεί με άτοκο κυβερνητικό δανεισμό για μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες

Για το τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ

Πολύ καλά κάνει το ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιεί στο τηλεοπτικό του σποτ τη σημειολογία της ομπρέλας. Οι ομπρέλες θα μας χρειαστούν για να προφυλαχτούμε από την καταιγίδα των μέτρων που θα έρθουν μετεκλογικά.

Για τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών

Οι Έλληνες βαμβακοπαραγωγοί καλούνται τώρα να πληρώσουν το κόστος της παροχολογίας που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση, ήδη πριν από τις Ευρωεκλογές. Καλούνται να επιστρέψουν τις 27 από τις 40 δραχμές ανά κιλό που τους είχε δώσει τότε, προεκλογικά η κυβέρνηση εν γνώσει της ότι αργότερα θα τους τα ζητούσε πίσω. ʼραγε με πόσες από τις παροχές αυτής της προεκλογικής περιόδου θα συμβεί το ίδιο μετά τις εκλογές; Εκτός εάν αυτό αποτελεί τον εκσυγχρονισμό του παλαιοκομματισμού!

Για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο

Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο αποκαλύπτουν την υποκρισία και τη σκοπιμότητα της επιδρομής του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Το Κόσσοβο και η ευρύτερη περιοχή είναι δοκιμαστήριο αποσταθεροποιητικών σχεδίων. Το λεγόμενο σύμφωνο σταθερότητας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο μανδύας που θέλει να κρύψει τα έτοιμα σενάρια καντονοποίησης περιοχών, μετατροπής συνόρων, διαμελισμού και απόσχισης εδαφών , που θα είναι στην ουσία ζώνη προτεκτοράτων. Μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν οι εντάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην συμπράξει και να μην διευκολύνει την προώθηση αυτών των σχεδίων. Οφείλει να πάψει πια να επικαλείται και αυτό το ύποπτο σύμφωνο σταθερότητας.

To Γραφείο Τύπου