Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2012

Δελτίο τύπου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Μεϊκόπουλου για την απάντηση του Υπουργείου σχετικα με ερώτηση του βουλευτή για τις μετακινήσεις μαθητών

Η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα χωρίς να έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση από μεριάς του Υπουργείου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έθεσε εκ νέου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Μαγνησίας, αφού η αρχική απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο επαρκής δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ρωτήθηκε ο κ. Στυλιανίδης επιπλέον, πως θα διασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά των μαθητών μετά από τη μείωση της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον 17%, πότε θα εξοφληθούν οι αυτοκινητιστές για τη σχολική χρονιά 2011-2012, πότε θα σταλούν χρήματα για να προγραμματιστούν οι διαγωνισμοί για τη χρονιά 2012-2013 και γιατί συνδέει το κονδύλι της μεταφοράς των μαθητών με την νέα δόση από τους δανειστές.

Η απάντηση από μεριάς του Υπουργείου ήταν στην πραγματικότητα ένα αόριστο «βλέποντας και κάνοντας». Κανένα σχέδιο, καμία δικλίδα ασφαλείας! Σε σχέση με την περασμένη σχολική χρονιά, αρκέστηκε στο να μεταφέρει μια εικόνα για τα χρήματα που έχουν δοθεί (598.211 ? για τους Δήμους της Θεσσαλίας) και για την απόφαση που έχει παρθεί για επιπλέον 2.512.812 ?, χωρίς όμως να ενημερώνει, ούτε για το πότε θα εκταμιευτούν, ούτε για το πότε θα εξοφληθούν τα υπόλοιπα χρωστούμενα. Όσο για το τι θα γίνει με τη νέα σχολική χρονιά και γιατί συνδέεται το κονδύλι για τη μεταφορά με τη δόση από τους δανειστές δεν υπήρξε ούτε σχόλιο! Τέλος, δε διαφαίνεται καμία μέριμνα από μεριάς τους Υπουργείου, για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφτεί το έλλειμμα τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, αφού θα καταβληθούν 140 εκατομμύρια για ανάγκες οι οποίες αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 155 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον κ. Στυλιανίδη και το Υπουργείο Εσωτερικών κάθε ευθύνη πρέπει να αναζητηθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Δηλαδή, δεν μπορούν να εκταμιευτούν επιπλέον χρήματα, επειδή δεν μας το επιτρέπουν η τρόικα και τα μνημόνια. Φαίνεται, ξεχνάει ο κ. Στυλιανίδης ότι υπερψήφισε το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας και ότι η κυβέρνησή του εξακολουθεί να νομοθετεί με βάση τις επιταγές της τρόικα και των μνημονίων.

Ο εμπαιγμός αυτός απέναντι, τόσο στους γονείς και τους μαθητές, όσο και στους αυτοκινητιστές, πρέπει να σταματήσει αμέσως και η κυβέρνηση και το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να λυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα.

To Γραφείο Τύπου