Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/10/2012

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή για το δημοσίευμα του Reuters σχετικά με το "πακέτο αποζημίωσης" που έλαβε ο κ. Προβόπουλος από τη Τράπεζα Πειραιώς

“Τα μπόνους της διαπλοκής”

«Πολύ κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Προβόπουλος έλαβε «πακέτο αποζημίωσης» ύψους 3,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου, πριν αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Με την καταβολή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού, οι συνολικές αποδοχές του κ. Προβόπουλου κατά τη θητεία του στην Πειραιώς διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές άλλου στελέχους της ίδιας τράπεζας, που κατείχε την ίδια βαθμολογικά θέση και αποχώρησε την ίδια εποχή, δεν ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ ανά έτος, ήταν δηλαδή 20 φορές μικρότερες.

Ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πια, γνωμοδοτεί υπέρ της μη βιωσιμότητας της ΑΤΕ και αρνείται να κοινοποιήσει στη Βουλή τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εν λόγω γνωμοδότηση. Στη συνέχεια η ΑΤΕ διαχωρίζεται σε «καλή» και «κακή» και το υγιές κομμάτι της πωλείται στον πρώην εργοδότη του, την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι μόλις 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο η ακίνητη περιουσία της άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Εν μέσω ριζικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, εγείρεται μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον επικεφαλής της ανώτατης εποπτικής αρχής. Ως πότε θα παραμένει ο κ. Προβόπουλος στο απυρόβλητο;»

 12/10/2012

To Γραφείο Τύπου