Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
24/03/2000

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημ.Χριστόφια

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τους Μιχ. Παπαγιαννάκη, μέλος της Π.Γ. του κόμματος και ευρωβουλευτή, Χαρ.Πρωτοπαππά, μέλος της ΚΠΕ και Πάνο Τριγάζη, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και τα στελέχη του παραρτήματος ΑΚΕΛ στην Ελλάδα Κ.Θεοδούλου, Βασ.Νικοδήμου και Γ.Μιχαηλίδη.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ταυτότητα απόψεων για το Κυπριακό και επαναβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο κόμματα σε διμερές επίπεδο και στα πλαίσια της Ομάδας της Αριστεράς στα Ευρωκοινοβούλιο, όπου το ΑΚΕΛ μετέχει ως παρατηρητής.

Η σταθερή θέση και των δύο κομμάτων είναι ότι το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει στα πλαίσια του ΟΗΕ, να λυθεί στη βάση των αποφάσεών του και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί στην ίδια κατεύθυνση κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.

Επισημάνθηκε ότι το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και ότι είναι ανάγκη να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει και να παραμείνει το Κυπριακό στο διεθνές προσκήνιο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου