Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/10/2012

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με Θέμα: «Αποσπάσεις των αναπληρωτών Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ως Ομοσπονδιακών Προπονητών»

Προς τον κ. Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 885 Τ.Β 18.07.2010 άρθρο 1 παρ.2 σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα παρέχονται διευκολύνσεις στη χορήγηση αδειών απουσίας από την υπηρεσία τους για συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες, καθώς και για την μετακίνηση,  απόσπαση ή μετάθεσή τους σε υπηρεσία ώστε να διευκολύνεται η αθλητική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν.3057/2002 «στις περιπτώσεις των μονίμων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), οι αποσπάσεις τους ως Ομοσπονδιακών Προπονητών  γίνονται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και των Υφυπουργών Πολιτισμού & Τουρισμού και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους προπονητές Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ και Ε.Ο.Α. Κωφών (Κ.Υ.Α)».

Στις αντίστοιχες περιπτώσεις αναπληρωτών δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο ενώ παράλληλα ισχύει η ποινή - τιμωρία των δύο ετών σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης τους σε σχολική μονάδα.

Επειδή ο αθλητισμός είναι ένα πολυλειτουργικό κοινωνικό φαινόμενο και  η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στις Αθλητικές ομοσπονδίες ουσιαστική οικονομική, οργανωτική και επιστημονική υποστήριξη του επιτελικού  ρόλου  για την ανάπτυξη των αθλημάτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου  και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μόνιμους για την  διευκόλυνση του έργου των Εθνικών ομάδων και των σχολείων;

2.    Προτίθεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης ή μετακίνησης την τρέχουσα σχολική χρονιά να μην αφαιρείται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για αναπληρωτή τα επόμενα δύο χρόνια;

    Οι ερωτώντες Βουλευτές

    Μιχάλης Κριτσωτάκης

    Τάσος Κουράκης

    Παναγιώτα Δριτσέλη

    Γιάννης Αμανατίδης

    Τζένη Βαμβακά

    Μαρία Διακάκη