Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/10/2012

Ιδρυτική συνέλευση της ΤΕ Πάλης του Συριζα ΕΚΜ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβρη στις 7.30 μμ στο ξενοδοχείο Diana η ιδρυτική συνέλευση της ΤΕ Πάλης του Συριζα ΕΚΜ.

Μετά από σοβαρή προετοιμασία από την επιτροπή πρωτοβουλίας που είχε συσταθεί και με την παράλληλη συμμετοχή των δυνάμεων του Συριζα σε κινηματικές δράσεις ( απεργία-συλλαλητήριο της 26/9, κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ ) το αποτέλεσμα από ποσοτική αλλά κυρίως από ποιοτική άποψη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Στην ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανταποκρίθηκαν δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν το τοπικό πρόγραμμα δράσης και στο τέλος της διαδικασίας εξέλεξαν και 7μελή γραμματεία της τοπικής επιτροπής πόλης.

 O βουλευτής του Συριζα Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και  έδωσε έμφαση στην προσπάθεια του κόμματος στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκέμβρη, για την δημιουργία ένας μεγάλου, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού και σύγχρονου κόμματος της αριστεράς που θα απαλλάξει την χώρα από τα μνημόνια και θα την οδηγήσει σε μία νέα παραγωγική και δημοκρατική ανόρθωση.

Ακόμα οι σ Στανίτσας Σ. και σ.Κακολύρης Δ. παρουσίασαν το τοπικό πρόγραμμα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ακλούθησε μεγάλος αριθμός τοποθετήσεων για πολλά θέματα όπως την ανάγκη αντιμετώπισης της δράσης της φασιστικής χρυσής αυγής, την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγής, την χρησιμοποίηση νέων μορφών πάλης του κινηματος, το ξεπέρασμα φαινομένων αδράνειας και παθητικότητας της κοινωνίας, την αντιπολιτετική τακτική του Συριζα και τα οικονομικά της οργάνωσης.

Ζάκυνθος 15/10 /2012

   Η γραμματεία της ΤΕ Πόλης

   Συριζα ΕΚΜ

To Γραφείο Τύπου