Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/10/2012

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ 127 ΕΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Το απαράδεκτο μνημονιακό σχέδιο κατάργησης 127 εφοριών σε ολόκληρη τη χώρα έχει δημιουργήσει δίκαιη οργή και αγανάκτηση στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της κυβερνητικής αυτής ενέργειας, σε μια περίοδο που, υποτίθεται, ότι το Υπουργείο Οικονομικών «αγωνίζεται» να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Η κατάργηση των 127 ΔΟΥ θα οδηγήσει σε διάλυση το δημόσιο φορολογικό μηχανισμό, ιδιωτικοποιώντας, επί της ουσίας, τις υπηρεσίες του και αναγκάζοντας τους πολίτες να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν, καταβάλλοντας βεβαίως και το ανάλογο, δυσβάσταχτο τίμημα.

Επιπλέον, το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για το κλείσιμο των 127 εφοριών- το οποίο διαφημίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με δελτίο τύπου από την Παρασκευή 12/10/2012 - δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σχετική δέσμευση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, την ίδια στιγμή που κυκλοφορεί στα χέρια διαφόρων «παραγόντων».

Απαιτούμε από την τρικομματική κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο σχέδιο κατάργησης των 127 εφοριών και να δώσει στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα της επιτροπής.

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ