Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/10/2012

Για τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας -- Μ. Κανελλοπούλου – Β. Χατζηλάμπρου: «Αγνοείται η τύχη του ΚΕΤχ;»

Την ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου αναφορικά με την τύχη που ΚΕΤχ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαπίστωσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα, το μόνο δεδομένο που ακούστηκε κατά τη σύσκεψη είναι ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τις διαταγές της τρόικας για κλείσιμο 55 στρατοπέδων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το ΚΕΤχ, ρίχνοντας το μπαλάκι στο ΓΕΣ, από το οποίο, όπως είπε, αναμένει τις σχετικές εισηγήσεις, ενώ παρέπεμψε το θέμα για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν καμία απάντηση επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσαν και αφορούν:

1. Με βάση ποιο επιχειρησιακό σχέδιο εξετάζεται η μεταφορά του στρατοπέδου, όταν από το ίδιο το ΓΕΣ υπάρχουν παλαιότερες αναφορές για το αναντικατάστατο της συγκεκριμένης μονάδας στην εκπαίδευση του Τεχνικού.

2. Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία της εκπαίδευσης του Τεχνικού, κι αν υπάρχουν σκέψεις για την ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου τομέα, καθώς είναι σαφές ότι μια τέτοια επιλογή ανοίγει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον χώρο του στρατοπέδου και αν υπάρχουν σχέδια πώλησής του.

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν ότι η ενδεχόμενη απόφαση για κλείσιμο του ΚΕΤχ θα είναι πολιτική απόφαση, η οποία επιχειρείται να «ντυθεί» με τα «νέα» επιχειρησιακά κριτήρια της τροϊκανής περιόδου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει στο πέταμα χιλιάδων ευρώ που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για εργασίες, ώστε να μεταφερθούν στο στρατόπεδο και άλλες υπηρεσίες (Στρατολογία, Λέσχη Αξιωματικών κ.λπ.).

Από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι η αναβάθμιση του συγκεκριμένου στρατοπέδου είναι αναγκαία και εξυπηρετεί τόσο τις επιχειρησιακές ανάγκες όσο και την κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πόλη της Πάτρας.

To Γραφείο Τύπου