Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/04/2000

Περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία

Προεκλογικήεξόρμηση του ΣΥΝ: Περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλουστην Αιτωλοακαρνανία

Με επισκέψεις στην Αμφιλοχία, τη Βόνιτσα, την Πάλερος, τον Μύτικα και τον Αστακό συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΝ.

Το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγρινίου.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού στο Αγρίνιο:

Την ξεχωριστή θέση που κατέχει ο ΣΥΝ στην καρδιά των Ελλήνων να την κατακτήσει και στην κάλπη μεθαύριο στις 9 Απριλίου.

Την ιδιαίτερη εκτίμηση που δείχνει ο λαός μας για τον ΣΥΝ να την κάνει εντολή για αυξημένη παρουσία στη Βουλή μεθαύριο.

Στις ζωντανές ελπίδες και στις ωραίες προσδοκίες για την Αριστερά του 2000 και του 21ου αιώνα. Να δώσουν δύναμη και πνοή σε έλληνες αυτής της χώρας με ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό στον ΣΥΝ της αριστεράς των ριζοσπαστικών κινημάτων και της οικολογίας.

Ο κ. Σημίτης υπόσχεται μετοχές ευτυχίας και πακέτα ευημερίας.

Ο ΣΥΝ υπόσχεται κοινούς αγώνες με την ελληνική κοινωνία, για τη συνοχή της, την ισόρροπη ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής της.

Ο κ. Καραμανλής μοιράζει προκαταβολές και μερίσματα μελλοντικής εξουσίας.

Ο ΣΥΝ αξιώνει μαζί με τον ελληνικό λαό, να μπει η χώρα στους δρόμους των προοδευτικών εξελίξεων και να πάψει να βλέπει τα χρόνια να περνάνε και την τραμπάλα του δικομματισμού να συνεχίζεται στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας.

Το πολιτικό εκκρεμές του δικομματισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν σημαίνει πρόοδο αλλά στασιμότητα, δεν σημαίνει πραγματική σύγκλιση προς τιςι ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών, αλλά καθυστέρηση και παραμονή στους ίδιους παλαιοκομματικούς άξονες.

Ο κ. Σημίτης και ο κ,. Καραμανλής δίνουν υποσχέσεις για να πάρουν εξουσία.

Τάζουν στον ελληνικό λαό ζωγραφιστό το μέλλον για να τους δώσουν οι Ελληνίδες και οι 'Ελληνες ξανά λευκή εντολή, ξεχνώντας όλα όσα και στο παρελθόν με ευκολία τους υποσχέθηκαν και με ευκολία τους γύρισαν την πλάτη.

Ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής, αντί να υπόσχονται, καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό για τα χρόνια που τους εμπιστεύτηκε ο λαός μας την εξουσία και δεν τα αξιοποίησαν όπως έπρεπε. Για τα χρήματα που διαχειρίστηκαν και τα σκόρπισαν, χωρίς να φτιάξουν τις αναγκαίες υποδομές, για τις πολύχρονες θυσίες που ζήτησαν από τον ελληνικό λαό και δεν έπιασαν τόπο.

Γιατί οι κυβερνητικές αυτοδυναμίες του δικομματισμού είναι αχόρταγες, τα θέλουν όλα για λογαριασμό τους, είναι αλαζονικές και αυτάρεσκες, περιφρονούν την κοινωνία και κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους.

Λογαριασμό, λοιπόν, να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα μιας και δεν μπορούν να μας δώσουν τα χρόνια μας πίσω. Τον λογαριασμό να πληρώσουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. μεθαύριο την Κυριακή, για τη σπάταλη και διαπλεκόμενη εξουσία τους που δημιούργησε αυτά τα μεγάλα ελλείμματα στην περιφέρεια και την κοινωνία και αυτές τις μαύρες τρύπες στην οικονομία.

Τον λογαριασμό να τους τον στείλει ο ελληνικός λαός μεθαύριο με την ψήφο του, για να πληρώσουν για την έξαρση της ανεργίας και την εγκατάλειψη της υπαίθρου, για τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, για την κοινωνική ανασφάλεια, για την εξουθένωση του αγρότη, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου, για την αβεβαιότητα και την ασφυξία των νέων, για την ερήμωση της υπαίθρου και την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τη διάβρωση της πολιτικής ζωής και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που αλωνίζουν, για την φορολογική αδικία και τις φορολογικές ανισότητες που κομματιάζουν την κοινωνία και λιανίζουν τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, για την εχθρότητα προς το κοινωνικό κράτος που το θεωρούν εμπόδιο στις μονόδρομες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, για τα εξευτελιστικά κονδύλια που διαθέτουν για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, για την εγκληματική νοοτροπία του τζόγου, της πολιτικής ασυνέπειας, του παραγοντισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που θέλουν να κάνουν ιδεολογική σημαία και κυρίαρχο μοντέλο για την Ελλάδα του 2000.

Ο κ. Σημίτης πανηγυρίζει γιατί λέει ότι όλα του πάνε δεξιά.

Ο κ. Καραμανλής πανηγυρίζει γιατί όλα λέει του έρχονται στα μέτρα του.

Ο ΣΥΝ θέλει να αγωνισθεί για μια Ελλάδα που δεν θα είναι κομμένη και ραμμένη στις προδιαγραφές του κ. Σημίτης και στα μέτρα του κ. Καραμανλή.

Ο ελληνικός λαός να πει όχι στο δικομματισμό, να δώσει δύναμη στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Να πει όχι στη κεντροδεξιά σύγκλιση, να πει ναι στη σύγχρονη Αριστερά, στην Αριστερά του 2000.

Ο ΣΥΝ ζητάει την ενίσχυση, τη δύναμη του ελληνικού λαού για να αγωνισθεί αύριο απέναντι στην αλαζονεία της κυβερνητικής αυτοδυναμίας, την κοινωνική αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής, την μονόπλευρη πολιτική που διαλύει την κοινωνική συνοχή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής, για την ισόρροπη ανάπτυξη με οικολογική ποιότητα, για την αλληλεγγύη χωρίς ξενοφοβία, ρατσισμούς και νεοεθνικισμούς, για τη διαφάνεια και τον έλεγχο στο δημόσιο βίο, για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, για την ανανέωση της πολιτικής ζωής και την απαλλαγή της από την αιχμαλωσία των διαπλεκομένων συμφερόντων, για τη διεύρυνση και την αναζωογόννηση της δημοκρατίας, για να είναι η πολιτική, δημιουργία και όχι διαχείριση, για να έχει η πολιτική την αξιοπιστία των ιδεών και των κοινωνικών αξιών και όχι τη δανεική τιμή της εμπορικής διαφήμισης και επικοινωνίας, για να έχει η νεολαία δημιουργικό μέλλον, με κοινωνικό πρόσωπο και περιεχόμενο ιδανικών και οραμάτων και να μην περιμένει το μέλλον από τις γιαντοαφίσσες του ΠΑΣΟΚ και τα χορωδιακά τραγούδια της Ν.Δ.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα 45 τρις κοινωνικού προϋπολογισμού

Χθές εδώ στα Γιάννενα ο κ.πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε όριο προεκλογικής φαντασίας και πρόκλησης. "Εγγυήθηκε" για την επόμενη τετραετία κοινωνικό προϋπολογισμό τρείς φορές πάνω από το Γ' Κ.Π.Σ που καλύπτει την επόμενη τετραετία. Έριξε στο τραπέζι 45 τρις όταν όλο το Γ' Κ.Π.Σ με το ζόρι φτάνει τα 15 τρις. Δεν είναι απλά και μόνο εγγύηση του προεκλογικού αέρα. Είναι και πρόκληση στην κοινή λογική και νοημοσύνη. Δεν απευθύνεται ο κ.πρωθυπουργός σε ιθαγενείς για να μοιράζει καθρεπτάκια και χάντρες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου