Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/04/2000

Περιοδεία του Ν.Κωνσταντόπουλου στην Ηλεία

Περιοδεία τουΝίκου Κωνσταντόπουλου στην Ηλεία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ηλεία περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, ολοκληρώνοντας τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση του κόμματος σ' όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, που είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΝ στο νομό, ξεκίνησε την περιοδεία του, συνοδευόμενος από υποψήφιους, στελέχη και φίλους του ΣΥΝ από τα Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αμαλιάδα, τη Γαστούνη και το Βαρθολομιό.

Στον Πύργο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ περιόδευσε στην αγορά και έδωσε συνέντευξη Τύπου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Για την προεκλογική περίοδο και την αξία της ψήφου στον ΣΥΝ

"Ολοκληρώνεται μια μακρά προεκλογική περίοδος. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσος προεκλογικός χρόνος. Παρά το χρόνο όμως, με ευθύνη και επιλογή των δύο μεγάλων κομμάτων, ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και τη χώρα δεν έγινε.

Φτάσαμε λίγο πριν την κάλπη και οι δύο έχουν σημαδέψει την προεκλογική περίοδο με τους ανούσιους και κενούς ανταγωνισμούς τους. Μετέτρεψαν, άλλωστε, την προεκλογική περίοδο σ' ένα ατέλειωτο ψηφοθηρικό δημοπρατήριο, όπου ο καθένας συναγωνιζόταν σε παροχές τον άλλον.

Σ'΄αυτούς τους δύο μήνες ο ΣΥΝ έδωσε μια ουσιαστική και συνεπή μάχη. Ανέδειξε τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή χωριστά και τη χώρα γενικότερα και επεδίωξε διάλογο ουσίας.

Πηγαίνουμε, λοιπόν, στις εκλογές με αισιοδοξία και με συσπείρωση μεγάλη και είναι βέβαιο ότι την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος σ' όλη την προεκλογική περίοδο, θα την εκδηλώσει και κατά την ψηφοφορία.

Ο ΣΥΝ δεν μοίραζε υποσχέσεις, δεν έταζε τον ουρανό με τα' άστρα, δεν αντιδικούσε για τις εντυπώσεις και για τις εικόνες.

Απ' αυτό το στημένο σκηνικό εμείς κρατηθήκαμε μακριά.

Απ' αυτή τη γνωστή δικομματική αντιπαράθεση κρατηθήκαμε μακριά και ζητήσαμε από την ελληνική κοινωνία να αξιώσει λογαριασμό και από τον κ. Σημίτη και από τον κ. Καραμανλή.

Μπορούμε, λοιπόν, σήμερα να κοιτάμε την κοινωνία κατά πρόσωπο, όλους τους πολίτες και να τους ζητάμε την πολιτική τους στήριξη. Την εκτίμηση που δείχνει ο κόσμος προς τον ΣΥΝ αισιοδοξούμε ότι θα την βρούμε και στην αυριανή ψηφοφορία. Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στον ΣΥΝ εκτιμάμε ότι θα την κάνουν οι πολίτες εντολή ώστε στην επόμενη Βουλή να είμαστε πιο ισχυροί.

Τα μέλη μας, τα στελέχη μας, οι φίλοι μας, οι υποψήφιοί μας έδωσαν μια ουσιαστική μάχη σ' όλη την Ελλάδα.

Ο ΣΥΝ, λοιπόν, θα μπει στη Βουλή γιατί στα τέσσερα χρόνια και στην προεκλογική περίοδο έδειξε τη διαφορετικότητά του, ,έδειξε τις διακριτές του προτάσεις, έδειξε τις εναλλακτικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και πήρε πρωτοβουλίες που οι άλλοι δεν τόλμησαν πουθενά να πάρουν. Είναι φανερό ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες παίζεται ένα πολυπαιγμένο έργο, κάθε προεκλογική Τετάρτη και κάθε τελευταία προεκλογική εβδομάδα παίζεται μια φθαρμένη κόπια, τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη την επαναλαμβάνουν, έχουν συγκεντρωθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και αποπροσανατολισμού.

Θα ήθελα να τους πω να μην κοπιάζουν, το 2000 είναι 2000. Αν εκείνοι είναι στο παρελθόν είναι δικός τους λογαριασμός. Εμείς δεν μιλάμε με όρους παρελθόντος, μιλάμε με όρους που αφορούν το μέλλον της σύγχρονης αριστεράς των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας.

Η κυβέρνηση επιχαίρει διότι όλα πηγαίνουν δεξιά, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχαίρει διότι όλα πηγαίνουν στα μέτρα τους.

Εμείς λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει αριστερά, να ενισχύσει τον ΣΥΝ των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας

Οι εκλογές αναδεικνύουν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η διεύθυνση μιας χώρας, η ηγεσία μιας χώρας περιλαμβάνει και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και η ποιότητα της Δημοκρατίας εξαρτάται, όχι μονάχα από το ποιος και πώς κυβερνά, εξαρτάται κυρίως από το ποιος και πώς ελέγχει.

Την αλαζονεία της κυβέρνησης, την αυθαιρεσία της κυβερνητικής πολιτικής, τους μονόδρομους των κυβερνητικών επιλογών, την αναλγησία των κυβερνητικών μέτρων, που η εκάστοτε κυβέρνηση επιλέγει.

Η ποιότητα της δημοκρατίας εξαρτάται κυρίως από τις δυνάμεις εκείνες που είναι σε θέση να επεξεργαστούν νέες ιδέες, εναλλακτικές προτάσεις για να βγει η χώρα από τους μονόδρομους που τους παριστάνουν ως αναγκαστικούς.

Είναι, λοιπόν, πολυχρησιμοποιημένα επιχειρήματα, όλα αυτά έρχονται από το παρελθόν, είναι κουρασμένα. ΄Αλλωστε, τα πρόσωπα των κυβερνητικών εκπροσώπων που επαναλαμβάνονται, έχουν την κόπωση του παρελθόντος όταν επαναλαμβάνουν όλα αυτά τα τετριμμένα επιχειρήματα, δεν μπορούν αυτά να απευθύνονται προς τον ΣΥΝ, προς την Αριστερά. Είναι γνωστό σ' όλους ότι είναι εκ του πονηρού.

Γι αυτό, λοιπόν, καλώ τον κόσμο, τους πατριώτες και συμπατριώτισσες. όλες τις ελληνίδες, όλους τους έλληνες, να γυρίσουν την πλάτη στα ψευτοδιλήμματα, στις ψευτοϋποσχέσεις, σ' όλα αυτά «τα ατελείωτα θα», τα οποία ξοδεύονται παραμονές εκλογών.

Να αγνοήσουν όλοι την σύγχυση και την παραπλάνηση που επιχειρείται από τα δύο μεγάλα κόμματα, να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότεροι.

Η αποχή και το άκυρο είναι σαν να υπερψηφίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι τα δύο μεγάλα κόμματα, να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τον ΣΥΝ και τα ψηφοδέλτιά του.

Τώρα είναι η ώρα που η εκτίμηση, η συμπάθεια, η ελπίδα, η συμπαράσταση προς τον ΣΥΝ πρέπει να πάρει συγκεκριμένη έκφραση και να γίνει στήριξη.

Γιατί όλοι βλέπουν και ξέρουν ότι ο ΣΥΝ δίνει αυτόν τον συνεπή και ωραίο αγώνα, μαχόμενος με άνισους όρους".

Για τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών

"Επειδή ακούω διάφορα κυβερνητικά στελέχη να βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα ραδιόφωνα και να ασχολούνται συστηματικά με τον ΣΥΝ, θα ήθελα να τους πω ότι καλά θα κάνουν να μην ασχολούνται με τον ΣΥΝ. Να ασχοληθούν με τα δικά τους, με τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησής τους, γιατί δεν είναι σε θέση να παριστάνουν τον τιμητή του ΣΥΝ.

Είναι απολογητές μιας κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δημιούργησε όλες τις μεγάλες κοινωνικές αναστατώσεις, ως απολογητές λοιπόν της κυβερνητικής πολιτικής να μιλάνε και όχι ως τιμητές του ΣΥΝ.

Αλλωστε είναι ευκολότερο σ' αυτούς να μοιράζουν 6000 στρέμματα στην Πεντέλη για οικοπεδοποίηση ή να ανταλλάσσουν λουλούδια με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ας αφήσουν τον ΣΥΝ στην μαχόμενη πολιτική προσπάθεια που κάνει για την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Εμάς δεν μας πάνε αυτά τα κάδρα των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων. Θέλουμε ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου.

Με υπευθυνότητα, με συνέπεια και με μαχόμενη πολιτική παρέμβαση, από θέσεις της δημοκρατικής αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου