Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/04/2000

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου και Μ.Ανδρουλάκη

Συνάντηση τουΠροέδρου του Συνασπισμού με τον ΜίμηΑνδρουλάκη

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Μ.Ανδρουλάκη. Η συνάντηση έγινε εν όψει της δίκης του συγγραφέα που διεξάγεται την Δευτέρα στην Αθήνα και της σειράς διώξεων εναντίον του που ακολουθούν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Ζήτησα από τον Μίμη Ανδρουλάκη να συναντηθούμε προκειμένου να κουβεντιάσουμε θέματα που αφορούν και γενικότερα το πολιτικό σκηνικό, την επικαιρότητα, αλλά και ειδικότερα τη σωρεία των διώξεων και των μηνύσεων που αντιμετωπίζει ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου.
Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2000 να διώκεται η ελευθερία της έκφρασης, του λόγου, ο συνειδησιακός προβληματισμός, η πνευματική δημιουργία με επικλήσεις σκοταδιστικών επιχειρημάτων και με την αναβίωση ενός αναχρονιστικού κλίματος το οποίο διευκολύνει κύκλους και δίκτυα να δημιουργούν στρεβλώσεις στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα του τόπου.
Οι διώξεις κατά του βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη γίνονται με έναν συστηματικό τρόπο. Πληθαίνουν αυτά τα φαινόμενα. Είναι ανησυχητικά φαινόμενα και πρέπει να αντιμετωπιστούν ευθαρσώς από όλες τις πολιτικές και πνευματικές δυνάμεις του τόπου. Πρέπει και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί ως κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία της εκκλησίας να τοποθετηθεί.
Δεν είναι δυνατόν να ενθαρρύνονται τέτοια συμπτώματα.
Από την άλλη ανταλλάξαμε γενικότερες σκέψεις για την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Είμαστε φίλοι, εδώ και δεκαετίες και έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάζουμε τα πάντα".

Ερώτηση δημοσιογράφου: -Θα συνεργαστείτε και πιο στενά;

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Με τον Μ. Ανδρουλάκη είμαστε φίλοι και τακτικά ανταλλάσσουμε απόψεις.

Μίμης Ανδρουλάκης: Δεν χρειάζονται εν θερμώ αντιδράσεις από μία δυσκολία που είχε ο ΣΥΝ στις εκλογές, γιατί είναι χρήσιμη η παρουσία του, ο ρόλος του στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα για την ανανέωση της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι λοιπόν με αγάπη και συμπάθεια παρακολουθώ πάντα την πορεία του.
Συζητήσαμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν στην ελληνική κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου