Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
25/10/2012

Επίσκεψη του Α. Ξανθού, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο Γ.Ν. «Σισμανόγλειο»

Επίσκεψη στο Γ.Ν. «Σισμανόγλειο» πραγματοποίησησε σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων, τον εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου, την 5μελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Σισμανόγλειου» ενημέρωσαν τον κ.Ξανθό για τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Νοσοκομείο η συγχώνευση του με το 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ( Παπαδημητρίου) που έκλεισε πρόσφατα και ειναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των κλινικών, του εξοπλισμού και του προσωπικού του. Η άποψη  των εργαζομένων ειναι να μην χαθεί κανένα κρεββάτι απο αυτά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, να μην καταργηθεί καμιά  υπηρεσία προς τους πολίτες και να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας (ιατρικού ή νοσηλευτικού-παραϊατρικού προσωπικού) με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως να αντιμετωπιστούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το εργασικό καθεστώς του προσωπικού που εντάσσεται και κυρίως το μείζον θέμα των πολλαπλων εργασιακών σχέσεων και της μη αποκλειστικής απασχόληση των γιατρών .

Επίσης, οι εργαζόμενοι έθεσαν με έμφαση τα προβλήματα της μή έγκαιρης  πληρωμής των υπερωριών-νυκτερινών και εξαιρεσίμων (έχουν καταβληθει μέχρι τον Μάρτιο του 2012), καθώς και  των  εφημεριών των γιατρών που λόγω των ελλειμματικών κονδυλίων καταβάλλονται με μεγάλες περικοπές και υποχρεώνουν αρκετούς γιατρούς σε απλήρωτη – και άρα παράνομη- υπερωριακή εργασία.

Επιπλέον, στο νοσοκομείο παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις υλικών και αναλωσίμων, προβλήματα στον πεπαλαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα ΜΤΝ, αναπνευστήρες και monitor για τη ΜΕΘ), στη συντήρηση των εγκαταστάσεων( ασανσέρ).

Τέλος, τέθηκαν τα προβλήματα λειτουεγίας των Κέντρων Υγείας Ν. Μάκρης και Σπάτων, τα οποία είναι αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες του νοσοκομείου και  λόγω σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό δεν μπορούν να εφημερεύουν σε 24ωρη βάση.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο κοινοβουλευτικού ελέγχου για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

 

To Γραφείο Τύπου