Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2006

Επίσκεψη Αλαβάνου στην Αργυρούπολη και Υμηττό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Δημάρχους Αργυρούπολης Αντώνη Μωυσίδη και Ηλιούπολης Κ. Κονδύλη καθώς και από μέλη των δημοτικών κινήσεων "Για μια άλλη πόλη" και "Ηλίου-πόλις" αντίστοιχα, επισκέφθηκε σήμερα την Αργυρούπολη και το ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) στον Υμηττό

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Είμαστε εδώ με τους υποψηφίους δημάρχους Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και τα μέλη των κινήσεών τους για να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα κακοποίησης που γίνεται σε βάρος του Υμηττού και πρώτα απ΄ όλα με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης.

Το ΚΥΤ γίνεται σε μια έκταση 140 στρεμμάτων περίπου, που έχει δοθεί από την χούντα στη ΔΕΗ και, ενώ υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που το κήρυξε παράνομο, η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά δείχνει ότι, όταν την συμφέρει, είναι ο μεγάλος παραβάτης των νόμων.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να απομακρύνει αυτό το ρυπογόνο και επικίνδυνο -για σχολεία, νηπιαγωγεία που είναι κοντά- κατασκεύασμα από τον χώρο του Υμηττού. Ένας χώρος που πλήττεται ιδιαίτερα, από οικολογική άποψη, διότι διαμορφώνονται δρόμοι επιφανειακοί που τον κατακερματίζουν, κατακερματίζουν τις συνοικίες.

Βλέπουμε ότι αυτή η περιοχή, αντί να είναι δασικός πνεύμονας, χρησιμοποιείται από το Δήμο Ηλιούπολης ως χώρος για τα μπάζα, ενώ ο δήμος Αργυρούπολης ετοιμάζει ένα γιγαντιαίο σούπερ-μάρκετ, που θα επιβαρύνει περισσότερο την συγκοινωνία. Παράλληλα, πολύ κοντά, το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αντί να γίνει ένα μεγάλο πάρκο, ετοιμάζεται να δοθεί για εκμετάλλευση.

Ενάντια σε όλα αυτά αγωνίζονται οι κινήσεις που στηρίζει ο ΣΥΝ, ο οποίος θέλει να αναδείξει τα πραγματικά οικολογικά προβλήματα ως οικολογικό κόμμα που είναι."

To Γραφείο Τύπου