Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/10/2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannens Swobota

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hannes Swoboda. Συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η βουλευτής και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και o Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων. Ο κ. Η. Swobota θεωρεί ότι το πρόγραμμα της τρόικα έχει αποτύχει στους στόχους του κι έχει προκαλέσει την όξυνση της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι ιδεοληπτικές και φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη αύξηση του δημόσιου χρέους, αύξηση της ανεργίας, διάλυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής πρόνοιας.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων μεσα από συναντήσεις και  διάλογο. Είναι κοινή παραδοχή ότι η εμμονή στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της τρόικα οδηγεί στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και της ακροδεξιάς.

Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία στα θέματα που αφορούν ζητήματα  δημοκρατίας στη χώρα μας,  με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα, στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο, για να διερευνηθούν οι κλιμακούμενες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα και οι καταγγελίες για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία.

To Γραφείο Τύπου