Skip to main content.
31/10/2012

Απόσπασμα συνέντευξης του μέλους του Π.Γ. του ΣΥΝ, Κώστα Ήσυχου, υπεύθυνου για την εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, στην Ισπανική τηλεόραση, «LaSexta», σχετικά με την αντιδημοκρατική εκτροπή στην Ελλάδα από την σημερινή τρικομματική κυβέρνηση

« Ερ. – Η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη από τις διωκτικές αρχές προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία..

 

Η ελληνική νομοθεσία και οι συνταγματικές ελευθερίες στη χώρα μας καταπατούνται καθημερινά, σε συνθήκες τροικανών πολιτικών που εξαθλιώνουν το λαό μας, την ίδια στιγμή που η περίφημη «λίστα Λανγκάρντ», αποτελεί βασικό τεκμήριο σοβαρότατων παραβιάσεων της φορολογικής νομοθεσίας της χώρας, δυο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, δηλώνουν ευθαρσώς ότι η λίστα χάθηκε στα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης, ένας δημοσιογράφος που ασκεί το λειτούργημά του συλλαμβάνεται  και διώκεται.

Την ίδια στιγμή, που οι υπαίτιοι, πολιτικά υπεύθυνοι, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα έπρεπε να βρίσκονται το μικροσκόπιο της ανάκρισης και της δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» αποκρύπτει και υπερασπίζεται ναζισιστικούς πυρήνες στην Ελληνική Αστυνομία που κατηγορούνται βάσιμα, με επίσημα πορίσματα εισαγγελέων και ιατροδικαστών, για βασανισμό κρατούμενων. Την ίδια στιγμή που δημοσιογραφικές εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση λογοκρίνονται η αναστέλλονται, γιατί θέτουν τα αυτονόητα ερωτήματα προς τους αρμοδίους.

Βιώνουμε μια μεγάλη επίθεση των δημοκρατικών, εργασιακών  και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας. Η οικονομική εξαθλίωση πάει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία και τον ακραίο αυταρχισμό.

 

«Ερ. – Ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα αντιδράσει μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που προαναφέρατε…

 

 Είναι η ώρα μιας μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής όχι μόνο στην  Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε. Δεν πρόκειται αυτά τα φαινόμενα να είναι «μεμονωμένα» στα πλαίσια στης Ελλάδας αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στην  ίδια διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου αντιφασιστικών και δημοκρατικών δυνάμεων που σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο θα αναχαιτίσουν τον σημερινό αντιδημοκρατικό κατήφορο. Οι ειρηνικοί αγώνες του ελληνικού λαού θα φράξουν το δρόμο του εκφασισμού της κοινωνίας μας. Θα ανατρέψουν της πολιτικές που σκοτώνουν κάθε μέρα τη δημοκρατία, που εξαθλιώνουν κάθε μέρα την κοινωνία. Εάν η δημοκρατία θεωρείται επίτευγμα της αρχαίας κλασσικής Ελλάδας, σήμερα επιβάλλεται οι λαοί της Ευρώπης να ξανά-ανακαλύψουν την δημοκρατία του 21ου αιώνα. Να παλέψουν για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

 

To Γραφείο Τύπου