Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/05/2000

Συνάντηση ΣΥΝ με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συναντήθηκαν σήμερα με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004".
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Γ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ:
Ο κ. Πρόεδρος ήταν πολύ ενημερωμένος. Συμφωνήσαμε στο ότι αυτή η υπόθεση που έχει σημασία να έχει συναίνεση και βεβαίως, επειδή έχουμε τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα να τη διαχειριστούμε ότι χρειάζεται πραγματική συνεργασία. Κι αυτός είναι ο στόχος από δικής μας πλευράς.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:
Είχαμε μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Ευχηθήκαμε στην κα Αγγελοπούλου καλή επιτυχία στο έργο της.

Επισημάναμε από την πλευρά μας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση και σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και συντονισμού στην προετοιμασία της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί είχαμε επισημάνει εξ αρχής τους κινδύνους. Αυτοί οι κίνδυνοι δημιουργούν πρόσθετη ανησυχία και για το κόστος και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και για τη διαφάνεια στη διαχείριση της όλης υπόθεσης. Μας ενδιαφέρει να συμβάλουμε με τρόπο αποφασιστικό ώστε να ελαχιστοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι.

Εμείς, από την πλευρά του ΣΥΝ, θέλουμε μέχρι και το 2004 να είμαστε δύναμη εγρήγορσης, διαρκούς ελέγχου και κριτικής αλλά και μία δύναμη δημιουργικών προτάσεων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μας να οργανώσουμε τη Δευτέρα στο Ζάππειο μία ημερίδα. Είναι η δεύτερη ημερίδα που οργανώνουμε για την παρακολούθηση της πορείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι, αυτή η μεγάλη ευθύνη του κράτους για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων να μην κοστίσει, αλλά να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

To Γραφείο Τύπου