Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/10/2012

Απλήρωτοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων συμβεβλημένων με ΟΓΑ/ΛΑΕ για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2011 - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πολλά ήταν τα τουριστικά καταλύματα που έσπευσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2011 της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ/ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση των όρων του προγράμματος «οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προκειμένου να τους καταβληθεί η επιδότηση, θα πρέπει να υποβάλουν φάκελο με τα παραπάνω δικαιολογητικά, συγκεντρωτικά και μόνο μία φορά το αργότερο μέχρι 31-12-2012 για καταλύματα εποχιακής λειτουργίας και μέχρι 26-4-2013 για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας. Ο ΟΓΑ/ΛΑΕ, υποχρεούται μέσα σε διάστημα εκατόν είκοσι (120) ημερών, κατʼ ανώτατο όριο, από την υποβολή του πλήρους φακέλου, να προβαίνει σε εκκαθάριση και εξόφληση του επιχειρηματία».

Εν τούτοις σε πολλές περιπτώσεις οι φάκελοι έχουν κατατεθεί πολύ περισσότερες ημέρες (έως και πάνω από 200) και πολλοί δικαιούχοι όχι μόνο δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους αλλά οι φάκελοι τους δεν έχουν καν ελεγχθεί.

Με βάση τα παραπάνω και

Επειδή οι συμβεβλημένοι επιχειρηματίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν σε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους ενώ εξαναγκάζονται και σε επιπλέον έξοδα προς αναζήτηση λύσης στο πρόβλημά τους (ταξίδια στην Αθήνα)

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1.    Που οφείλεται η μεγάλη αυτή καθυστέρηση εκκαθάρισης και εξόφλησης των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2011 του ΟΓΑ/ΛΑΕ;

2.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση και να εξοφληθούν το συντομότερο οι δικαιούχοι;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Μαίρη Διακάκη

Ανδρέας Ξανθός