Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2005

Αλέκος Αλαβάνος, για τις θέσεις της Κομισιόν για το βασικό μέτοχο: "Θέματα πολιτισμού και ενημέρωσης είναι θέματα του Εθνικού Συνταγματικού Δικαίου και όχι του Κοινοτικού Δικαίου"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στην Κομισιόν για το Βασικό Μέτοχο, δήλωσε:

"Εγώ θα ήθελα η Κομισιόν να τρίξει τα δόντια στην Ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων, όπου η Οδηγία για τη μονιμοποίησή τους δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά στη μεγαλύτερη πλειονότητα.

Τώρα στο θέμα του Βασικού Μετόχου, είναι σαφές ότι η Κομισιόν δεν στρέφεται ενάντια στον εφαρμοστικό Νόμο, αλλά στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα της χώρας μας. Τα δύο κόμματα που είχαν στηρίξει αυτή την αναθεώρηση του Συντάγματος, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν τις θέσεις τους. Εμείς πιστεύουμε, και η Αριστερά στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει, ότι θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό ή με ζητήματα ενημέρωσης είναι θέματα του Εθνικού Συνταγματικού Δικαίου, και όχι του Κοινοτικού Δικαίου."

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν ο ΣΥΝ στηρίζει το Νόμο για το Βασικό Μέτοχο, τόνισε:

"Εμείς δεν ψηφίσαμε το Νόμο για το Βασικό Μέτοχο και επομένως δεν στηρίζουμε έναν Νόμο που δεν ψηφίσαμε. Αυτό όμως που δεν δεχόμαστε, είναι να επιβάλλει κανόνες σε πολιτιστικά θέματα ή σε θέματα ενημέρωσης η Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνοώντας τη συνταγματική πραγματικότητα των χωρών-μελών της."

To Γραφείο Τύπου