Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/06/2000

Συνάντηση ΣΥΝ με Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Συνάντηση ΣΥΝμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟλυμπιακήςΑεροπορίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής του κόμματος Π. Λαφαζάνης και ο Κ.Ησυχος μέλος της ΚΠΕ συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Α. κ. Γ.Ζυγογιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας μετά την αποχώρηση της Βρετανικής Διοίκησης καθώς και για τις προοπτικές της.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Η κυβέρνηση επί τρία χρόνια εμφάνιζε τους Βρετανούς μάνατζερς ως την σωτηρία της Ο.Α. Σήμερα ομολογεί την αποτυχία και του τρίτου προγράμματος εξυγίανσης και την επιδείνωση της θέσης της Ο.Α. Ομολογεί την αποτυχία των χειρισμών της αλλά δεν λογοδοτεί για τις ευθύνες της.

Η ίδια η κυβέρνηση που απέτυχε, κατασκευάζει το ψεύτικο δίλημμα ή "ξεπούλημα" ή κλείσιμο".

Οι δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού ουσιαστικά εξουθενώνουν την Ο.Α. και την εκμηδενίζουν ως εθνικό αερομεταφορέα.

Είναι ολέθριο να προωθεί η κυβέρνηση την εκποίηση της Ο.Α., αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από την κύρια αιτία του προβλήματος, που είναι ο εκάστοτε κυβερνητικός εναγκαλισμός προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Από το 1994 και μετά για τα τρία προγράμματα εξυγίανσης συνολικού κόστους 800 δις δρχ. άλλαξαν με την ίδια κυβερνητική πλειοψηφία πέντε υπουργοί και πέντε διοικήσεις.

Η Ο.Α. είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική. Εχει στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και πέραν του επιχειρηματικού, εμπορικού τομέα, εκπληρώνει κρίσιμο κοινωνικό και εθνικό ρόλο.

Η λύση των προβλημάτων της Ο.Α. δεν βρίσκεται στα διάφορα σχέδια συρρίκνωσης, τεμαχισμού και εκποίησης που δοκιμάζονται το ένα μετά το άλλο και αποτυγχάνουν.

Για τη λύση στα προβλήματα της Ο.Α ο ΣΥΝ προτείνει:

To Γραφείο Τύπου