Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/11/2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας για τις δηλώσεις του Π. Ηλιόπουλου

Με αφορμή τις συκοφαντικές δηλώσεις του Χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου που κατηγορούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την βουλευτίνα κα Χρυσοβελώνη και το ΕΠΑΜ πως χρηματοδοτούν το e-volos και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη, θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα αντιφασιστικής εγρήγορσης σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Μαγνησίας.

Η Χ.Α. δεν είναι κάποιο κλασικό ακροδεξιό Κόμμα που απλώς προπαγανδίζει τον αυταρχισμό και τον ρατσισμό. Είναι εγκληματική συμμορία με εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αγωνιστών της Αριστεράς.

Η Χ.Α. δεν είναι αντισυστημική δύναμη, όπως την προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Χρησιμοποιείται από τις κυρίαρχες ελίτ για να διασπάσει την ενότητα των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να μείνει αδιατάρακτη η εξουσία των ισχυρών.

Είναι χαρακτηριστική η στάση που κράτησε σε μια σειρά από ζητήματα την τελευταία περίοδο. Από τη μία εμφανίζονται πατριώτες, αλλά στηρίζουν το ξεπούλημα της ΑΤΕ και μαζί του 40% της Ελληνικής αγροτικής γης. Από τη μία χρησιμοποιούν κορώνες ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων και από την άλλη στηρίζουν αγροτική εργασία με μεροκάματα ψίχουλα. Από τη μία βροντοφωνάζουν ενάντια στη διαφθορά, αλλά στηρίζουν τη διαγραφή των χρεών των ΠΑΕ.

Είναι σημαντικότατο για τη Δημοκρατία, για το μαζικό λαϊκό κίνημα, , για όλη την κοινωνία η αποκάλυψη του ρόλου. και η απομόνωση αυτών που εργάζονται για την επιστροφή στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας.

Αυτή η άκρως συστημική οργάνωση προφανώς δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν κάποιοι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους και να μεταφέρουν την αλήθεια στην κοινωνία χωρίς να είναι πληρωμένοι από κάποιον. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Αριστερά ποτέ δε χρημάτιζε ΜΜΕ, αντιθέτως δεχόταν μεγάλες επιθέσεις από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας