Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/11/2012

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜυπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Είναι χρέος όλων μας: Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!

Έκπληξη δεν αποτελεί η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ ότι «με ένα χρέος που υπερβαίνει, ας πούμε, το 80% ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου». Η κ. Μέρκελ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας της και αυτό το κάνει πολύ καλά.

Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι η στάση της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ., που όχι μόνο δεν αντιδρούν σε αυτή τη δήλωση, αλλά φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει από κοινού να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο των δανειστών.

Με το αστείο πια επιχείρημα ότι θα σώσουν την Ελλάδα και τους  Έλληνες, είναι ένα βήμα προ των πυλών να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία και να υπονομεύσουν το μέλλον των νέων ανθρώπων που όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν τη χώρα μας αναζητώντας αλλού ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

Η ψήφιση του νέου μνημονίου πέρα του ότι θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο τις στρατιές των ανέργων, καταργεί κάθε δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης  των  εργαζόμενων, αφού μεταξύ άλλων προχωρά σε περικοπή μισθών, συντάξεων, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, μονομερή επιβάρυνση των μικρομεσαίων, κατάργηση της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, ενός κοινωνικού κράτους που με αγώνες και θυσίες είχε δημιουργηθεί,  αφήνοντας  για άλλη μια φορά  στο απυρόβλητο όσους κατέχουν τον πλούτο και τον κρύβουν στις Ελβετικές τράπεζες.

Ελπίζουμε να μην υπάρχουν άλλου είδους υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά η γνώση, ότι η παραμονή τους πάση θυσία σε αυτή την κυβέρνηση, είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχουν.

Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει σήμερα  για την τύχη τη δική του, των παιδιών του, της χώρας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στα συλλαλητήρια και την 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Νοέμβρη, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας , του εξευτελισμού και της αναξιοπρέπειας.

To Γραφείο Τύπου