Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/11/2012

Δήλωση του βουλευτή και υπεύθυνου Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ. Δρίτσα για την απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων αστυνομικής προστασίας σε στρατιωτικούς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η με αριθμό 545/2012 επίκαιρη ερώτηση του υπεύθυνου Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, βουλευτή Πειραιά και Νησιών, Θ. Δρίτσα με θέμα «Τελικά ανατέθηκαν ή όχι σε στρατιωτικούς καθήκοντα αστυνομικής προστασίας της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη;». Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αντί του Υπουργού Εθνικής Άμυνας απάντησε ο Υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας. Σχολιάζοντας τις ασαφείς και καθόλου πειστικές απαντήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Θ. Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ : Το θετικό που ανέδειξε η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου είναι ότι η Κυβέρνηση ρητά και επίσημα παραδέχθηκε πως είναι ανεπίτρεπτη η  ανάθεση – έστω έμμεσα ή άτυπα – αστυνομικών καθηκόντων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το αρνητικό είναι ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Υφυπουργός για το χαρακτήρα, το ρόλο και την αποστολή των ένοπλων στρατιωτικών τμημάτων που παρατάχθηκαν στην παρέλαση μπροστά από τους πολίτες ήταν απολύτως ασαφείς, ως κάτι να ήθελε να κρύψει.

Είναι ευνόητο ότι οι ισχυρισμοί περί στατικών παρελάσεων (!) αποτελούν ατυχή προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και δεν στηρίζονται σε κανέναν απολύτως νόμο και κανονισμό. Επιπρόσθετα, θολές και ασαφείς αποστολές στρατιωτικών μονάδων επιβεβαιώνουν την εκπεφρασμένη ανησυχία μας για επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί τον Πρωθυπουργό και την Πολιτική Ηγεσία να επιδείξουν σεβασμό στην αποστολή και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων και να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων αγνώστου ταυτότητας «αποστολών» στο μέλλον».