Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/11/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντέννα (Γ.Παπαδάκης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, τους κοινωνικά ασθενέστερους, διότι δεν είναι μόνο άδικα αλλά και μονομερή. Έχουν άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά επιδόματα. Αντιθέτως, δεν είναι καθόλου σκληρά για τους πλούσιους, τους φοροφυγάδες, τους διαφθαρμένους, για τις «συμπαθείς» κοινωνικές κατηγορίες όπως είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες.

Τέσσερις μήνες οι κυβερνητικοί εταίροι συζητούσαν μεταξύ τους για το πώς θα υλοποιήσουν την προεκλογική τους δέσμευση για άμεση επαναδιαπραγμάτευση και για αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις. Αντʼ αυτού, αποφάσισαν νέες άγριες περικοπές και στις αγροτικές και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, περνούν όλο αυτό το πακέτο των εκατοντάδων σελίδων με την άθλια διαδικασία του ενός άρθρου σε λίγες ώρες. Τέσσερις μήνες για τους εαυτούς τους να διαπραγματεύονται, λίγες μόνο ώρες για το κοινοβούλιο, τη δημοκρατία, τους πολίτες. Υπάρχει επίσης και πολύ ψέμα: δε θίγονται, υποστηρίζουν, π.χ τα εργασιακά δικαιώματα, όμως, υπάρχει διάταξη μέσα στο νέο πακέτο μέτρων που λέει ότι οι τριετίες καταργούνται μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Δηλαδή του αγίου-Ποτέ!

Πώς εξηγεί η ΔΗΜ.ΑΡ την απόφασή της να ψηφίσει «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και «ναι» στον προϋπολογισμό που θα υλοποιεί τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου; Πρόκειται για πολιτικαντισμό και υποκρισία. Ήταν επίσης εντυπωσιακή η επιλογή της ΝΔ να ορίσει εισηγητή του νομοσχεδίου τον Άδ. Γεωργιάδη και πιθανότατα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ. Βορίδη. Δηλαδή οι δύο εκ μεταγραφής βουλευτές από το ΛΑΟΣ γίνονται τώρα εισηγητές της ΝΔ. Αυτοί που ψήφισαν και το πρώτο Μνημόνιο, λοιδορώντας τότε τον Αντ. Σαμαρά και τη ΝΔ, γίνονται τώρα η «φωνή» του κόμματος! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πιστοποίηση, από αυτή τη θεαματική «κωλοτούμπα», για τη διάψευση όσων έλεγε ο κ. Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός.

To Γραφείο Τύπου